Coneix l'experiència d'altres persones

Alguna dona propera a tu ha patit violència masclista? Com l'has ajudada, quin ha estat el teu paper?

Si mai una veïna teva, amiga, companya de feina... ha patit violència masclista, envia'ns el teu testimoni explicant el teu paper. Què vas fer per recolzar-la? Quins sentiments, quins reptes se't van despertar? Creus que va valdre la pena? Com va reaccionar ella?

Envia el teu testimoni juntament amb el teu nom (o pseudònim), edat i el districte on vius a:

bcnantimasclista@bcn.cat

Moltes gràcies. Sens dubte, la teva experiència pot ajudar a que d'altres plantin cara a la violència masclista.

Va ser una nit a la plaça Reial, jo era asseguda a un graó d’una de les portes tancades amb persiana. De cop, al meu costat, una parella cridava. L’home va començar a donar empentes a la noia, ella va topar amb mi, després amb la persiana, em vaig aixecar de cop i vaig posar-me davant de l’home, protegint a la noia, va ser instintiu, no els coneixia de res.

Marta, 28 anys
Eixample, Barcelona

Devia ser el mes d’agost o setembre, cap a les deu o les onze de la nit. Era a casa, una segona planta d’un carrer molt tranquil de Sant Andreu. Vaig sentir uns crits molt forts que venien del carrer,  una discussió, i vaig córrer a la finestra. En el moment de treure-hi el cap vaig veure com una taula de plàstic impactava a la cama d’una noia, que va començar a xisclar de dolor. A la noia ferida no la coneixia però al seu costat hi havia la meva veïna, que trucava amb el mòbil. Totes dues eren al portal de la casa on vivia, gairebé enfront de casa meva. En un balcó, al segon pis de la casa, hi havia un home que les insultava i amenaçava. Vaig baixar corrents cap al carrer. En aquell moment no hi havia ningú més, a més de les noies i jo, i recordo que això ja em va estranyar, perquè com he dit, el carrer era tranquil i silenciós i era evident que més veïns devien haver sentit els crits i no havien sortit a ajudar.

Jesús, 41 anys
Sant Andreu, Barcelona

Feia anys que l’Anna sortia amb aquest noi. Al principi era molt amable i simpàtic i ens queia bé a tota la colla, però amb el temps les amigues més properes de l’Anna vam començar a notar un canvi en la seva persona. Estava molt ansiosa, consumia més alcohol del que era habitual i a vegades responia amb agressivitat durant les discussions.

Sara, 34 anys
Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona

He hagut de recuperar informació escrita per situar-me un altre cop en aquells mesos (2 anys) durant els quals vaig viure un autèntic calvari. Per sort, el temps va esborrant records desagradables, i ara, després de 5 anys de tranquil·litat, on fins i tot puc dir que he baixat la guàrdia, us explico amb tranquil·litat l’experiència perquè, sortosament, va acabar bé.

Marta, 36 anys
Sant Martí, Barcelona

Tinc una amiga de tota la vida que acaba de viure un cas de violència masclista i encara no m’ho crec. Un té prejudicis sobre el tipus de persones que poden acabar vivint una situació així, i mai hagués imaginat que ella, una dona que sempre ha estat forta i lliure, hagués acabat sotmesa d’aquesta manera, patint per la seva vida i espantada de sortir al carrer. Des del meu punt de vista, no només ha estat sotmesa a la violència física, verbal i psicològica d’un home amb problemes amb la beguda. La meva amiga ha estat i segueix estant sotmesa a uns quants records que ho legitimen tot.

Pol, 34 anys
L'Eixample, Barcelona