7 Maig, 2018 - 12:00

Medi ambient i sostenibilitat. Amb una exhibició de la Unitat Canina de la Guàrdia Urbana

La pluja constant que va caure durant tot el matí del diumenge 6 de maig no va impedir que es pogués dur a terme la inauguració de la nova àrea d'esbarjo per a gossos al carrer de Coll i Alentorn, al barri de la Teixonera. Prop d'una trentena de cans van poder gaudir de les noves instal·lacions, que compten amb jocs d'agility, un abeurador per a gossos i nou mobiliari urbà com cadires, bancs i papereres. La inversió total del projecte ha estat d'uns 275.000 euros.

Per tal d’amenitzar la inauguració, es van repartir llaminadures especials per a gossos i es va comptar amb dues exhibicions. La primera, de la Unitat Canina de la Guàrdia Urbana, que va exhibir un repertori d’habilitats dels seus animals, que van realitzar diverses acrobàcies, van detectar substàncies estupefaents o van fer un simulacre de reducció de delinqüents.

Posteriorment, des de l’associació AlPerroVerde, que treballa en l’adopció i projectes socials amb gossos, també es va fer una demostració de la feina que porten a terme amb animals abandonats i recollits.

La nova àrea d’esbarjo de Coll i Alentorn compta amb arbrat de fulla caduca, està plenament integrada amb el paisatge i el seu entorn i afavoreix la relació entre els animals i també entre els veïns i veïnes del barri. La instal·lació està envoltada per una tanca per evitar la fugida dels gossos, i està feta de materials que no ocasionin danys a les extremitats i no permetin que els gossos hi puguin passar el cap.

Aquest nou espai forma part del pla municipal de millora de les àrees de gossos, derivat de l’ordenança municipal de protecció, tinença i venda d’animals. El pla té com a objectiu garantir que tots els districtes de la ciutat disposin com a mínim d’una àrea d’esbarjo per a gossos de 700 m2 o més, a més de crear nous espais i millorar o ampliar els existents, sempre que sigui possible.