Qui som

La Biblioteca Bon Pastor es va inaugurar el 6 de novembre de 2004. És un equipament cultural i de proximitat per donar servei als veïns i veïnes de Bon Pastor i de Baró de Viver.

Des de la biblioteca fem una aposta per la integració i per fer d’aquest equipament un espai de trobada, de convivència i de relació. Així, el 2005 es va incorporar un educador social a l’equip.

I també la biblioteca ha rebut diversos premis que reconeixen aquesta vessant social i cultural:

- 2010. IV Premi Carme Romaní, que atorga des del 2007 el Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils Bib.Botó del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. I que reconeix els projectes d’animació a la lectura, i especialment, el 2010 el va rebre la biblioteca Bon Pastor, i d’altres biblioteques públiques, per incorporar la figura de l’educador social per a “educar des de la biblioteca”.

- 2015. Premi “Biblioteca pública i compromís social” pel projecteTeixint una xarxa d’oportunitats,  que atorga la Fundació Biblioteca Social per impulsar i donar visibilitat a projectes socioeducatius que es duen a terme a biblioteques públiques.

- 2016. Premis Diversitat, en la 1a edició de l'Associació ACATHI, l’Associació d’Immigrants i Refugiats LGTBI, en reconeixement a la tasca inclusiva i de visibilitat del col·lectiu LGTBI, concretament “en reconeixement a les persones, projectes i iniciatives compromeses amb les diversitats i al foment d’espais, metodologies i accions amb una mirada inclusiva“.

A la biblioteca hi treballa un equip de vuit professionals que ofereixen un servei adreçat a cobrir les necessitats informatives i formatives dels usuaris, i dóna suport bibliotecari a altres entitats del barri de Bon Pastor.

L'espai de la biblioteca es distribueix en quatre plantes accessibles a persones amb mobilitat reduïda.
A la planta -1 es troba l'auditori, l'espai polivalent i la zona de serveis tècnics i direcció.
La planta baixa és la zona de diaris i revistes, còmics, música i cinema, i és on es troba el taulell de préstec. 
A la primera planta es troba l'àrea infantil.
A la segona planta hi ha el fons general i de ficció i els centres d'interès educació d'adults, espai jove i salut sexual. En aquesta mateixa planta es troba l'Espai Multimèdia, amb ordinadors amb connexió a internet. La biblioteca té més ordinadors distribuïts per les diferents plantes i xarxa Wi-Fi.