Exposició "À la ville de.."


"À la ville de Barcelona va ser la frase pronunciada per uan Antonio Samaranch a les 13.32 h del d'octubre de 1986. Barcelona es convertia en la seu olímpica de 1992. Recordo estar en el col·legi i com aquesta notícia ens va fer saltar a tots d'alegria, malgrat tenir tan sols anys. Per a la història quedarà la imatge de l'alcalde Pasqual Maragall alçant els braços fent el símbol de victòria.
Una il·lusió col·lectiva es va apoderar de la ciutat, canviarien moltes coses, Barcelona es retrobava amb el mar, es van construir les rondes, la Vila Olímpica i un llarg etcètera d'infraestruc- tures que millorarien les nostres vides. I, sobretot, la ciutat s'obria al món. En una campanya de màrqueting perfectament estudiada, salts de trampol inclosos, Barcelona va passar a encapçalar les llistes de preferències de llocs a visitar i voler instal·lar-se. Eslògans com Barcelona posa't guapa i Barcelona, la millor botiga del món ens van convertir, a poc a poc, en un bonic aparador on cada vegada és més difícil viure.
Barcelona ha perdut població des de 1992, mentre que a Catalunya ha augmentat un 23%. El preu de l'habitatge ha crescut vegades més que la inflació. 15 milions de turistes ens visiten cada any. La paraula gentrificació ha entrat en el nostre vocabulari habitual i cada dia hi ha més gent obligada a deixar el seu barri i la ciutat."

Fotografies a càrrec d'Eugeni Gay.

Horaris

Centre Cívic Can Basté

Adreça:
Pg Fabra i Puig, 274*276
Districte:
Nou Barris
Barri:
El Turó de la Peira
Codi postal:
08031
Població:
Barcelona