“Pau a la Terra”

Cinema. Viu un Nadal diferent a la Filmoteca: criminal, fantàstic, romàntic o trinxeraire i divertit.

Per Nadal i durant els Jocs Olímpics els humans ens concedim una treva. Una treva vol dir que tot ha de regalimar sucre i bons sentiments? No, i així ho van entendre els germans Coen quan van ajudar a produir Bad Santa, amb un Santa Claus interessat a aprofitar l’obligació d’amor universal com a clau que obre la porta de la propietat d’altri.

I encara que sigui en blanc i negre, el Pare Noel de L’assassinat du Père Noël confronta la neu de Chamonix amb el vermell de la seva vestimenta i el vermell… de la sang. Primer film de l’alemanya Continental Films a França, aquesta obra de Christian-Jaque permet fer-ne fins i tot una lectura política, amb De Gaulle com a príncep adormit.

Het paard van Sinterklaas és un gran èxit neerlandès. Una nena xinesa, que acaba d’arribar als Països Baixos, descobreix que la tradició de sant Nicolau pot fer-li aconseguir el que més desitja: un cavall. No tot ha de ser dolent al nou país!

Gremlins i Love Actually també ens permeten mirar el Nadal d’una manera diferent: trinxeraire i fantàstica en un cas, romàntica i divertida en un altre.

Podeu consultar-ne la programació en aquest enllaç.

Horaris


Per Nadal i durant els Jocs Olímpics els humans ens concedim una treva. Una treva vol dir que tot ha de regalimar sucre i bons sentiments? No, i així ho van entendre els germans Coen quan van ajudar a produir Bad Santa, amb un Santa Claus interessat a aprofitar l´obligació d´amor universal com a clau que obre la porta de la propietat d´altri;

i encara que sigui en blanc i negre, el Pare Noel de L´assassinat du Père Noël confronta la neu de Chamonix amb el vermell de la seva vestimenta i el vermell... de la sang. Primer film de l´alemanya Continental Films a França, aquesta obra de Christian-Jaque permet fer-ne fins i tot una lectura política, amb De Gaulle com a príncep adormit.

Het paard van Sinterklaas és un gran èxit neerlandès. Una nena xinesa, acabada d´arribar als Països Baixos, descobreix que la tradició de sant Nicolau pot fer-li aconseguir el que més desitja: un cavall. No tot ha de ser dolent en el nou país!

Gremlins i Love Actually també ens permeten mirar el Nadal d´una manera diferent: gamberro i fantàstic en un cas, romàntic i divertit en l´altre.

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Pl Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona