Passejades per Sant Martí

Sant Martí de Provençals fou un municipi independent fins a l’any 1897, quan, juntament amb Gràcia, les Corts, Sant Gervasi de Cassoles i Sant Andreu de Palomar, va ser incorporat a la gran Barcelona.
Les biblioteques del Districte de Sant Martí et conviden a fer una sèrie d’activitats per descobrir l’apassionant història d’aquest racó de Barcelona. Si ets veí de Sant Martí, de ben segur que trobaràs nous indrets desconeguts i coneixeràs petites històries i anècdotes que potser no sabies. Si no ets veí de Sant Martí, et convidem als nostres barris perquè gaudeixis de les històries viscudes per la nostra gent i d’unes referències literàries que t’ajudaran a entendre millor aquesta part de Barcelona.

Totes les activitats tenen una durada màxima de 3 hores i són gratuïtes. Algunes són conduïdes per Jordi Morell i Rosa Martell, del Taller d’Història del Clot - Camp de l’Arpa i la resta d’activitats són conduïdes per Joan Carles Luque, de l’Arxiu Històric del Poblenou.

Places limitades. 

Cal inscriure-s'hi prèviament a qualsevol de les biblioteques del districte de Sant Martí.

Passeja al teu ritme...

Si no podeu assistir a alguna de les passejades o voleu ampliar informació sobre les que ja heu fet, aquí teniu la versió virtual de cadascun dels itineraris:
· La Vila Olímpica: quan Barcelona es va trobar amb el mar
· Camp de l'Arpa del Clot: el nucli més poblat de Sant Martí
· La Verneda, Sant Martí de Provençals: l'horta de la ciutat
· Poblenou: el Manchester català
· El Besòs i el Maresme: de la lluita veïnal a l'última transformació del litoral

Passejant amb ulls de dona
Les biblioteques de Sant Martí, juntament amb l'entitat Dones i Comunitat i la Direcció de Serveis a les Persones i el Territori del Districte de Sant Martí, volem ressaltar la importància que tenen les dones que han estat referents en diversos àmbits mitjançant una passejada virtual que recull totes les referències femenines dels carrers i places de Sant Martí.

Aquesta passejada, per les seves dimensions, és l'única de totes que és estrictament virtual.

Enllaços relacionats: