Fons Ignasi Iglésias

La biblioteca Ignasi Iglésias, una de les primeres de Barcelona, es va inaugurar l'any 1935. Una part del fons és la donació de la biblioteca particular de l'escriptor andreuenc Ignasi Iglésias.

Aquests llibres es poden consultar a la sala, i són accessibles a través del catàleg, però estan exclosos del servei de préstec.El fons està format per uns mil llibres del final del segle XIX i del principi del segle XX.En l'àmbit literari hi destaquen obres de clàssics en francès i traduccions al català d'escriptors francesos i russos (Balzac, Tolstoi, Gorki). També hi ha obres d'autors contemporanis de l'època, com ara Santiago Rusiñol, Joan Maragall, Josep M. Folch i Torres i Jacint Verdaguer. 

Cal destacar també el fons de teatre, amb obres de Goldoni, Guimerà, Ibsen i Molière.Pel que fa als llibres de coneixements, la majoria són d'àmbit social i polític i d'història de Catalunya i Espanya.Com a curiositat, destaca la primera edició de la Gramàtica catalana de Pompeu Fabra (1912) i llibres d'autoajuda.