Exposició: Metxa, els robots gegants

Còmic. Exposició del 20 de maig al 26 de juny. Sala d'Exposicions. Entrada lliure

En aquesta exposició aprofundim en la història dels Metxa des dels seus orígens en el manga i anime fins a l’actualitat, en superproduccions de Hollywood.

Els Metxa (pronunciat meca) van aparèixer al nostre país en sèries d’animació com Mazinger Z, entre els anys 70 i 80, dins del gènere animat japonès. Simbolitzaven el cim dels avenços tecnològics a la robòtica. Però… Per què en diem Metxa i no Robot? Un metxa (terme que prové de la paraula anglesa “mechanical”), en ciència-ficció, és un vehicle de grans dimensions controlat per un o més pilots (a diferència de l’autonomia d’un robot), que posseeix parts mòbils tals com braços o cames, l’ús dels quals varia depenent de l’obra de ficció a la qual pertanyen. Actualment el terme Metxa s’utilitza per referir-se a aquest subgènere de la ciència-ficció. Amb els anys, els Metxa han evolucionat de rudes i manuals a estructures aerodinàmiques, biològiques i controlades amb la ment.

Exposició del 20 de maig al 26 de juny.

Sala d’Exposicions.

Entrada lliure

Segueix i comenta les activitats de la segona fira Gokuraku, el paradís de l’Otaku, sobre manga i cultura japonesa amb #gokuraku17.

Dos dies intensos d’activitats per a totes les edats i fira d’autors i entitats sobre la temàtica. Divendres 26 de maig i dissabte 27 de maig.