La fira Literal torna a la Fabra i Coats amb Leila Khaled i Guy Standing

dc., 04/05/2017 - 14:06

La fira de literatura alternativa i d'esquerres tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de maig i comptarà amb la presència de personalitats com Fermin Muguruza, Hedoi Etxarte, Mari Luz Esteban, Aina Torres, Rafa Burgos i Mireia Sentís.

La fira de literatura alternativa i d'esquerres tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de maig i comptarà amb la presència de personalitats com Fermin Muguruza, Hedoi Etxarte, Mari Luz Esteban, Aina Torres, Rafa Burgos i Mireia Sentís.

La propera edició de Literal ha estat presentada aquest dimecres a l’espai Contrabadons amb la presència del coordinador de l’esdeveniment, Simón Vázquez, i el dissenyador del cartell, Daniel Rabaza. Durant la roda de premsa ja s’ha avançat que la tercera edició de la fira gaudirà de la col·laboració de més de 60 editorials i llibreries. Es convertirà així en un espai de trobada i mostra del mercat editorial d’esquerres.

La fira Literal serà un esdeveniment obert al públic, de caràcter gratuït amb la intenció de connectar els diferents projectes editorials independents i llibreries de llibre polític amb un públic lector amb inquietuds polítiques i culturals, segons han indicat els responsables durant la presentació.

Sobre Leila Khaled

Nascuda a Haifa (Palestina) l’any 1944, juntament amb la seva família es veu obligada a abandonar el país l’any 1948 (any de creació de l’Estat d’Israel) i s’estableix als camps de refugiats del Líban. Als 15 anys s’uneix a la Fundació del Moviment Nacionalista Àrab, precursor del Front Popular per l’Alliberament de Palestina (organització política laica i d’esquerres palestina). El 1969 i el 1970 va protagonitzar el segrest de dos avions per tal de cridar l’atenció internacional de l’ocupació militar que patia Palestina.

El primer resultà tot un èxit, i el segon, a causa de la intervenció de les autoritats israelianes, acabà amb la mort del seu company i ella fou detinguda a Londres. Posteriorment fou alliberada a través d’un intercanvi de presoners, i des d’aleshores viu a l’exili. Actualment segueix participant de la lluita del poble palestí a través de les organitzacions Front Popular per l’Alliberament de Palestina, el Consell Nacional Palestí i la Unió General de Dones Palestines.

Guy Standing

És catedràtic d’Estudis del Desenvolupament a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans (SOAS) a la Universitat de Londres. Doctor en ciències econòmiques per la Universitat de Cambridge i membre de l’Acadèmia de Ciències Socials del Regne Unit, ha ensenyat a la Universitat de Bath i en la Monash, de Melbourne. Entre 1999 i 2006 va ser director del Programa de Seguretat Socioeconòmica de l’Organització Internacional del Treball, en Ginebra. El professor Standing és membre fundador i copresident de BEN (Basic Income Earth

Network), una ONG internacional que promou l’aplicació d’una renda bàsica universal. En 2014 va ser nomenat doctor honoris causa pel European College of Economics and Management de Bulgària i va entrar a formar part del consell assessor internacional del Center for International Affaires and World Cultures de la Universitat Northeastern, Boston. Entre les seves publicacions destaquen Work after Globalization: Building Occupational Citizenship (2009); El Precariado: Una nueva clase social (Pasado & Presente, 2013) i Precariado: Una carta de derechos (2014). La corrupción del capitalismo és el seu segon llibre publicat per Pasado & Presente.

Fitxers relacionats