Barcelona Districte Cultural: Projecció "Petit CineClub: Ernest & Celestine, contes d'hivern"


Directors: Cheng, J. y Roger, J. C./País: França./Any: 2017 50 minuts

Comença a caure la neu. Però Ernest, l'os, no es pot ficar al seu amagatall i vaguejar com a ell li agradaria fins que torni la calor, perquè Célestine, la rateta, la seva companya de pis, la seva amiga de l'ànima, no el deixa anar a dormir i vol que l'ajudi a trobar solucions a alguns problemes que, potser no ho sembla, però tenen la seva substància: els d'una oca que no se sap enlairar, els d'un acordió que ha perdut una de les seves peces, o els d'un ball (el que fan els ratolins per entrar en l'hivern amb bon peu) que ha de ser convocat sense perdre ni un instant.

Ernest i la rateta Célestine, una parella d'amics amb ànima d'artista que, des que es van conèixer, s'han convertit en inseparables, tornen a les pantalles del nostre Petit Cineclub, que ja van conquerir durant la tardor del 2017, quan vam descobrir com es coneixien i es feien amics. Nou lliurament de les aventures de l'os Ernest i la rateta Célestine, adaptació dels llibres il·lustrats de Gabrielle Vincent que van portar a la pantalla per primer cop els belgues Stéphane Aubier i Vincent Patar, als quals hem conegut perquè també són els responsables de Pànic a la granja.

A la primera adaptació, també hi havia la col·laboració del fabulista Benjamin Renner i de Daniel Pennac com a guionista. Aquesta nova visita d'Ernest i Célestine a la pantalla, dirigida per Julien Chheng i Jean-Christophe Roger, és hereva de la primera: va ser tan gran l'èxit que va aconseguir (prop de 600.000 espectadors només a França) que es va convertir en una sèrie de televisió de 26 episodis. I alguns d'aquests episodis són els que integren aquest Contes d'hivern que, malgrat que manté l'estètica original del dibuix a l'aquarel·la, ha quedat una mica perjudicada per la fluïdesa de moviments diferent que li proporciona l'animació en 3D.

Durada: 50 minuts

Horaris

Centre Cívic Zona Nord

Adreça:
C Vallcivera, 14
Districte:
Nou Barris
Barri:
Ciutat Meridiana
Codi postal:
08033
Població:
Barcelona