Egales Editorial al Centre d'interès: Petites editorials, grans projectes.

Literatura. Lapislàtzuli, editorial resident d'abril i maig del centre d'interès Petites editorials, grans projectes, sobre editorials independents de Barcelona.

Amb aquest centre d’interès, des de la Biblioteca El Clot-Josep Benet apostem per donar a conèixer la gran tasca que estan duent a terme una sèrie d’editorials, les anomenades “editorials independents”.

Volem donar cabuda a llibres triats, traduïts i editats amb molta cura. Llibres per a lectors exigents amb el contingut i també amb el continent.

I d’entre totes aquestes iniciatives comencem amb les editorials amb seu a Barcelona i que editen literatura de ficció, novel·la i narrativa.

Esperem poder fer créixer aquest nou projecte entre els diferents actors sense els quals no té raó de ser: lectors, editorials i llibreries.

 

Per donar a conèixer les diferents editorials que formen part del Centre d’interès:  Petites editorials, grans projectes,  per la Biblioteca aniran passant escriptors, editors, traductors, llibreters, etc.  que ens ajudaran a posar en relleu diversos aspectes d’aquest món editorial.

 

Els mesos d’octubre i novembre del 2017 vàrem programar dues taules rodones: una de presentació del centre d’interès i de l’editorial Raig Verd i una altra sobre la importància de la traducció a l’editorial.

Els mesos de febrer i març l’editorial resident va ser L’Avenç amb qui vàrem fer una xerrada a propòsit de la publicació del catàleg dels 40 anys de la revista L’Avenç i els 10 anys com a editorial.

L’editorial resident d’abril i maig del 2018 va ser Lapislàtzuli Editorial que ens va presentar les obres destacades del seu catàleg a través d’un recital poètic.

 

L’editorial resident durant els mesos de juny i juliol serà Editorial Egales , editorial pionera en publicar narrativa, assaig i poesia LGTBI.

 

 

Dimecres 13 de juny, a les 19:00 h.: Entenent Egales

Taula rodona amb l’Editorial Egales: les seves editores faran un recorregut per la seva història, les raons de la seva creació i com ha anat evolucionant.
Comptarem amb la presència de l’escriptora Isabel Franc, també coneguda com a Lola Van Guardia, que ens explicarà la seva experiència amb Egales. I juntament amb l’actriu Àngels Sánchez ens llegiran alguns fragments de la seva novel•la Con Pedigree.

Entrada lliure. Cabuda limitada.

Podeu consultar les guies de lectura de Raig Verd, L’Avenç i Lapislàtzuli.

 

Les properes editorials residents seran:

Setembre i octubre: Edicions del periscopi.

Novembre i desembre: Editorial Comba.