Nou Centre d'interès: Petites editorials, grans projectes.

Literatura. L'Avenç, editorial resident de febrer i març del centre d'interès Petites editorials, grans projectes, sobre editorials independents de Barcelona.

Amb aquest nou centre d’interès, des de la Biblioteca El Clot-Josep Benet apostem per donar a conèixer la gran tasca que estan duent a terme una sèrie d’editorials, les anomenades “editorials independents”.

Volem donar cabuda a llibres triats, traduïts i editats amb molta cura. Llibres per a lectors exigents amb el contingut i també amb el continent.

I d’entre totes aquestes iniciatives comencem amb les editorials amb seu a Barcelona i que editen literatura de ficció, novel·la i narrativa.

Esperem poder fer créixer aquest nou projecte entre els diferents actors sense els quals no té raó de ser: lectors, editorials i llibreries.

 

Per donar a conèixer les diferents editorials que formen part del Centre d’interès:  Petites editorials, grans projectes,  per la Biblioteca aniran passant escriptors, editors, traductors, llibreters, etc.  que ens ajudaran a posar en relleu diversos aspectes d’aquest món editorial.

 

Durant els mesos d’octubre i novembre del 2017 vàrem programar dues taules rodones: una de presentació del centre d’interès i de l’editorial Raig Verd i una altra sobre la importància de la traducció a l’editorial.

 

L’editorial resident durant els mesos de febrer i març és l’editorial L’Avenç.

L’Avenç és una editorial que conjuga literatura i assaig, memòria personal i memòria col·lectiva, reconstrucció del passat i mirada sobre el present.
La sèrie Literatures, amb la memòria com a eix, combina l’edició d’autors catalans contemporanis amb la recuperació de clàssics de la literatura catalana i europea dels segles XIX i XX.
La sèrie Assaig dedica un atenció especial a la història contemporània de Catalunya, des d’aproximacions i vessants diferents, amb un especial èmfasi en períodes com la guerra civil i l’exili republicà, l’antifranquisme i la transició democràtica.
“Els Llibres de L’Avenç”, col·lecció iniciada el 2007, ha publicat ja més de 60 títols, i els seus autors han obtingut premis com la Lletra d’Or (J.D. Bezsonoff), el de la crítica de Serra d’Or (Molinero-Ysàs) i el Ciutat de Barcelona (Domingo i Andreu).

Dimecres 14 de març, a les 19:00h: L’Avenç. Història, cultura i memòria.

Conversa entre l’escriptor Jordi Puntí i la sociòloga Marina Subirats, a propòsit de la publicació del catàleg dels 40 anys de la revista L’Avenç i els 10 anys com a editorial, moderats pel periodista Joaquim Noguero, responsable de l’edició del llibre. La conversa girarà al voltant de la creació literària i de pensament que proposa L’Avenç, dels autors que hi escriuen, els temes que proposa i la seva incidència en la cultura catalana com a plataforma de trobada i d’irradiació d’inquietuds intel•lectuals molt diverses.

 

Les properes editorials residents seran:

Abril i maig: Lapislàtzuli Editorial.

Juny i juliol: Editorial Egales.