Fons Dona

Què és el Fons especial Dona?

És un espai de referència dins la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat de Barcelona ja què recull i difon tot tipus d'informació i documentació sobre diferents àmbits relacionats amb la dona.
Aquest fons especial disposa d'un espai i servei d'informació propi ubicat a la segona planta de la biblioteca.

A aquesta àrea es pot trobar documentació sobre matèries que es poden trobar a l'àrea general de la biblioteca però treballada i tractada des de la perspectiva de gènere.
Algunes de les grans matèries que es poden consultar són: filòsofes i filosofia, prostitució, psicologia, religió, violència de gènere, condicions socials a Espanya i arreu del món, feminisme, sexisme en el llenguatge, sexualitat, salut, art, literatura, història, biografies, etc.

La biblioteca disposa d'un fons de revistes sobre temàtica dona que es poden consultar a aquesta àrea. Algunes es poden agafar en préstec però la gran majoria només són consultables a sala (aquest tipus de consulta es realitzarà en horari de tarda de la biblioteca).

La biblioteca Francesca Bonnemaison forma part de la Xarxa de Centres de Documentació i Biblioteques de dones de l'estat Espanyol creada l'any 1994 per promocionar i difondre la feina dels centres integrants, ubicats al territori de l'estat espanyol.

Oferim l'oportunitat de rebre la programació d'activitats, guies de recursos, guies de novetats i altres informacions relacionades amb el Fons especial Dona mitjantçant la subscripció al butlletí temàtic mensual.

Fons antic Dona

La biblioteca compta amb un important fons antic sobre temàtica Dona que es va adquirir durant l'època de l'Institut de Cultura, i que funcionava com a material de consulta de les alumnes del centre. Part d'aquesta col·lecció és només de consulta a sala.