Vols ser voluntari Lecxit el curs 2017-2018?

La biblioteca Francesc Candel busca voluntaris pel curs 2017-2018 que acompanyin infants perquè millorin la seva comprensió lectora dins el projecte "Lecxit: lectura per a l'èxit educatiu". Vols ser un d'ells?

 

 

Qui pot ser voluntari/a?

Qualsevol persona amb ganes de fer-se corresponsable de l’educació d’un infant i de crear amb ell un espai de confiança. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d’incidir en l’educació dels infants.

 

Què ha de fer el voluntari?

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada. Cal tenir en compte algunes actituds com l’escolta activa, la cooperació, donar suport en les demandes i necessitats de l’infant, fer l’esforç per entendre i contextualitzar algunes reaccions o comportaments, tenir paciència i constància.

 

Quina dedicació demana?

Cada infant té una sessió de lectura a la setmana. A la Biblioteca Francesc Candel fem Lecxit els dilluns de 17:30h a 18:30h.

 

Què ofereix Lecxit als voluntaris/es?

Una vivència personal única! La persona voluntària és central, gaudeix de l’experiència d’acompanyar un infant en els seus progressos amb la lectura. Experiència! El voluntariat representa una experiència enriquidora, tant a nivell personal com professional. Formació! El voluntariat té al seu abast materials diversos i formació al llarg de tot el curs. La sessió de formació inicial “El paper del/a mentor/a en l’acompanyament lector” és un curs reconegut dins del Pla de formació del voluntariat de Catalunya i la seva participació està reconeguda amb un diploma expedit per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

 

On tindrà lloc el voluntariat?

Les sessions de lectura es faran, en aquest cas a la biblioteca Francesc Candel, si bé trobareu Punts LECXIT arreu del territori català.

 

On cal apuntar-s’hi per ser voluntari?

Si vols ser voluntari Lecxit amb nosaltres has d’adreçar-te a qualsevol dels taulells de la primera planta de la nostra biblioteca (sala d’adults/sala infantil). Allà t’atendrem, et donarem la informació que necessitis i t’apuntarem. Només has de portar el teu DNI Vigent i, com tractareu amb menors, des d’aquest any és imprescindible que les persones que facin tasques de voluntariat amb nens presentin el certificat de delictes de naturalesa sexual. Es pot fer el tràmit per internet però presencialment és molt més fàcil i ràpid a: Delegació del Govern C/Bergara, 12 . Tel. 935209000 Dl-Dv 9h a 17:30h i Ds 9h a 14h.

Anima’t i fes-te voluntari!