Lliurats els premis del Certamen Literari Francesc Candel 2017

Premis. Mariona Gelabert, Irene Miranda, Begoña Ugalde i Laura Cercós són les guanyadores de les diferents modalitats del Certamen Literari Francesc Candel d'enguany.

La biblioteca Francesc Candel va acollir, el dimecres 24 de maig, el lliurament dels premis del XXIV Certamen Literari Francesc Candel. L’acte va ser presentat per l’escriptora Isabel-Clara Simó i amenitzat amb la música de la Jinx Jazz Band.

Enguany s’han presentat més de 215 obres, 102 en les categories de relat curt adult i 18 en juvenil, 10 en reportatge periodístic i 85 en poesia. La participació creix respecte a l’any passat i consolida encara més la trajectòria d’aquests premis literaris que l’any vinent arriben al quart de segle d’història.

La cerimònia de lliurament de premis que, com sempre, es va celebrar a la terrassa de la nostra biblioteca va còrrer a càrrec de l’escriptora Isabel-Clara Simó i va està presidida pel conseller de Cultura del Districte, Joan Sanromà, que és també el president dels jurats de cada categoria.

Les obres guanyadores i finalistes per categoria són les següents:

Relat curt adult:

  • Guanyadora: En el monte de Irene Miranda Latorre.
  • Finalista: La gran guerra de Daniel Justribó i Ávila.

Relat curt juvenil (14 a 18 anys): 

  • Guanyadora: Josep de Mariona Gelabert Esquirol.
  • Finalista: Batido de zanahoria de Bryan Pérez Sánchez.

Poesia:

  • Guanyadora: Peces de aguas desconocidas de Begoña Ugalde Pascual.
  • Finalista: El museu del gebre de Àngel Fabregat i Morera.

Concurs periodístic:

  • Guanyadora: A un pas del somni europeu de Laura Cercós Tuset.
  • Finalista: Breu aproximació als foscos anys de la postguerra valenciana de Felip González Martínez.

A més dels 500 euros per als guanyadors i guanyadores, o dels 200 euros per a finalistes, tots ells han rebut del conseller de Cultura, Joan Sanromà, el trofeu creat per Benito Maín, escultor del barri de la Marina.

Al juny podreu llegir tots els texts, guanyadors o finalistes, en aquesta mateixa pàgina web o a la del Districte Sants-Montjuïc.

El Certamen Literari Francesc Candel és organitzat pel Districte de Sants-Montjuïc a través de les tres biblioteques dels seus barris: Vapor Vell (Sants), Francesc Boix (Poble-sec) i Francesc Candel (la Marina), amb la col·laboració del centre cívic Casa del Rellotge.