Buscant el blau. La crida de l’Àrtic

Exposició. Del 22 de març al 28 de maig, a la B. Jaume Fuster

Fotografies de Bea Dalmau

Inauguració: dimecres 22 de març, a les 19 h, a càrrec de Sergio Vila-Sanjuán.
Xerrada de cloenda: dimecres 24 de maig, a les 19 h a l’Espai 1, a càrrec de Bea Dalmau.

Buscant el blau: un viatge, una aventura, una quimera. La crida de l’Àrtic. La fotografia capta un instant en un indret, la llum d’aquell instant i, alhora, conté el camí que ha calgut fer per arribar-hi; no hi ha una imatge que abans no hagi estat imaginada, calculada o potser somiada. Com els exploradors de fa cent anys que salpaven a la recerca del pol Nord, qui salpa avui buscant el gel fa la descoberta del blau.

El blau antic de les glaceres d’Islàndia, el blau jove dels icebergs de Grenlàndia, el blau infinit de la banquisa àrtica a l’arxipèlag de Svalbard. A l’illa gelada de Kvitøya, testimoni mut dels primers exploradors del pol. Al territori, en definitiva, de l’os polar, l’habitant majestuós o juganer que captiva l’atenció de tot visitant.

La fotògrafa i economista Bea Dalmau (Tortosa, 1971), fascinada per l’Àrtic, ha viatjat a Svalbard, Islàndia i Grenlàndia a la recerca del blau del gel, enlluernada per referents fotogràfics com els de Vincent Munier, Ragnar Axelsson o Pentti Sammallahti.