Música electrònica

La música electrònica és un llenguatge musical genuïnament urbà que, d'una banda, fomenta la innovació i l'experimentació i, de l'altra, l'hedonisme més pur. A la ciutat se celebren un seguit de festivals (Sònar, MiRA, Lapsus, Mutek), que, junt amb la programació de clubs com l'Apolo o el Moog, han ajudat a situar Barcelona com una de les capitals europees de la música electrònica.

Al fons especialitzat de la Biblioteca La Sagrera - Marina Clotet pretenem formar una col·lecció heterogènia que doni cabuda als clàssics i també a les darreres novetats d'estils com ara el techno, el house, el disco, la IDM o el drum'n'bass. Els nostres perfils d' Spotify i de Facebook són una eina molt útil per estar al dia de l'agenda cultural de música electrònica de la ciutat, i, alhora, es dóna difusió a les activitats i el fons especialitzat de la biblioteca. A més, elaborem periòdicament guies de discos recomanats i de novetats.

Per dinamitzar el fons discogràfic d'aquestes característiques i donar-li més visibilitat, hem decidit col·locar els CD en un espai propi, identificar-los com a fons especial al catàleg informatitzat i marcar-los amb un petit pictograma distintiu (adhesiu triangular de color groc a continuació del teixell).

A més, la biblioteca ofereix una selecció de discos en vinil, un tipus de format que tradicionalment ha anat estretament lligat a la música electrònica.

El 2017 vam organitzar la primera edició del cicle de conferències “Finestres de música electrònica”, que va incloure la participació de diversos especialistes en el terreny de l’electrònica. Les activitats combinen una explicació teòrica amb l’escolta activa de diferents passatges musicals i projeccions de vídeo. El cicle celebrarà la seva segona edició els mesos de setembre i octubre de 2018 amb cinc noves conferències i un dj set a càrrec dels responsables de la xerrada.

Enllaços relacionats: