Itineraris i xerrades per conèixer les Corts

El cicle 'Conèixer les Corts 2017' ofereix itineraris i xerrades informatives per aprofundir en la història d'ahir i d'avui del districte.

El cicle ‘Conèixer les Corts 2017’ ofereix tot un seguit d’itineraris i xerrades informatives per aprofundir en la història d’ahir i d’avui del districte.

De la revolució industrial a la Transició; de les figures femenines rellevants del districte, al circuit de carreres de fórmula 1 de Pedralbes. El cicle ‘Conèixer les Corts’ ajudarà a entendre millor la realitat del barri a través de xerrades gratuïtes i itineraris a un preu de 4 euros (més informació a la part inferior), organitzats per les Biblioteques de Barcelona en col.laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta és la oferta de xerrades i itineraris:

Dijous 9 de març, 19h
Xerrada. Les Corts en femení: Les Corts disposa d’espais molt vinculats a les dones, com la Maternitat i la Presó de les Corts. Però també hi ha altres indrets que passen més desapercebuts, com ara fàbriques i carrers dedicats a dones lluitadores, i que també ens expliquen com ha estat i és la vida de les dones del barri.
BIBLIOTECA CAN ROSÉS (Deu i Mata, 57).

Dissabte 22 d’abril, 11h
Itinerari. Les Corts i les seves fàbriques: Tot i que el procés d’industrialització del barri va ser més tardà, les Corts ha estat tan fabril com Sant Martí, Sants o Sant Andreu. En aquest itinerari es descobriran les empremtes que encara queden del passat industrial de les Corts, i com en molts casos ara ofereixen nous usos a la ciutadania.
Punt de trobada: METRO COLLBLANC (sortida Sant Ramon Nonat).

Dijous 25 de maig, 19h
Xerrada. El circuit de carreres de Pedralbes: Sabíeu que la primera carrera de Fórmula 1 d’Espanya es va fer a Pedralbes? El circuit de carreres de Pedralbes va tenir una vida curta però intensa, i una importància cabdal en la història de l’automobilisme del país.
BIBLIOTECA LES CORTS-MIQUEL LLONGUERAS, sala d’actes.

Dissabte 7 d’octubre, 11h
Itinerari. Hospitals i asils històrics de les Corts: Grans zones verdes, bon clima i bona aigua… Al segle XIX les Corts reunia tots els elements necessaris per acollir els recintes sanitaris que el centre de Barcelona no podia absorbir. Així doncs, en pocs anys es van crear centres tan importants com la Casa de la Maternitat, el Frenopàtic o Sant Joan de Déu (avui Illa Diagonal).
Punt de trobada: entrada de la CASA DE LA MATERNITAT (Travessera de les Corts, 131).

Dissabte 4 de novembre, 11h
Itinerari. Els èxits del moviment veïnal al barri: A les acaballes del franquisme, el moviment veïnal que reclamava millores per a la ciutat va agafar molta força a tot Barcelona. A les Corts, molts veïns van lluitar per aconseguir drets i serveis fonamentals, com escoles públiques, equipaments i zones verdes, dels quals avui gaudeix tota la ciutadania.
Punt de trobada: plaça del SOL DE BAIX (davant de l’Escola Lavínia).

 

Informació per als itineraris
Preu: 4 euros.
50% de descompte: targeta rosa reduïda, Carnet Jove, famílies nombroses o monoparentals (en tots els casos cal acreditar-ne la condició).
Gratuït: aturats i targeta rosa gratuïta.

Cal inscripció prèvia a:
Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras
Travessera de les Corts, 58 – Tel. 93.449.31.07 o mail: b.barcelona.ml@diba.cat
www.barcelona.cat/bibmllongueras

Les xerrades són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.