“In Jacquard Bibliolab” de la Biblioteca Montserrat Abelló

Bibliolab. D'octubre a desembre, dissabtes a les 11:00h. Activitats gratuïtes, a la sala infantil. Cal inscripció prèvia.

Seguint la línea del projecte Bibliolab Maker de l’any anterior, la biblioteca es vol centrar en aquesta nova edició amb la temàtica tèxtil com a fil argumental, tenint present l’origen de l’edifici. El títol del projecte In Jacquard Bibliolab fa referència al teler de Jacquard, el qual va ser un teler mecànic inventat per Joseph Marie Jacquard el 1801.

La biblioteca vol ser un espai que se centri en el coneixement, la innovació i en els processos d’intercanvi entre les persones. Un lloc de trobada per compartir idees, generar coneixement, compartir inquietuds i buscar solucions a problemes socials, a la vegada que formar-se i experimentar amb les tecnologies de fabricació digital.

In Jacquard Bibliolab consta d’una part dirigida al públic infantil i d’una altra dirigida a joves i adults.

Aquest mes d’octubre i fins al desembre, la biblioteca inicia el cicle de tallers infantils Kid’s Textile, amb la col.laboració de l’empresa Explòrium, on es combinaran tant activitats maker artesanals com tecnològiques.

Els tallers començaran amb una primera part breu teòrica i explicativa sobre la matèria a tractar. Volem anar més enllà de l’activitat, com a valor afegit fomentar el coneixement de la tecnologia a través de l’experimentació en primera persona i el joc.

Els tallers es faran cada 15 dies, els dissabtes al matí,  van dirigits a infants de 6 a 12 anys i són els següents: “Samarretes pintades amb autòmats”, “Collarets tecnològics amb llum pròpia”, “Fem polseres amb el nostre teler”, “Circuit integrat a la samarreta”, “Les ulleres que tot ho veuen”, “Un guants amb poders…”.

Cal fer inscripció prèvia als tallers.

Les tecnologies que s’utilitzaran com a base d’aquests tallers seran: makey makey, circuits electrònics, talladora làser, LEDs, motors, autòmats, programació bàsica.

Producte final: els assistents s’enduran a casa el producte que hauran creat, i  a finals del trimestre es farà una exposició a la biblioteca amb tots els prototips de tots els tallers.