Cuines del món

Per mitjà de la cuina, pots conèixer altres cultures i endinsar-t'hi. Gaudir d'altres sabors i olors, i descobrir receptes tradicionals dels diversos llocs de procedència de moltes de les persones vingudes d'arreu del món, a Catalunya. Les biblioteques són un mitjà per fer-les entrar a les cuines i assaborir-les a taula.

Tenim més de sis-cents documents sobre cuina a la Biblioteca Nou Barris. Pots trobar-los fent una cerca al catàleg, posant la paraula cuina seguida del lloc (país, ciutat...) del qual t'interessi la gastronomia. Per exemple, cuina Ruta de la Seda.

Cuina catalana

La cuina catalana s'emmarca dins la dieta mediterrània. Es basa en el consum de verdures, llegums, fruites, peix i oli d'oliva. Està considerada un model alimentari de qualitat per l'OMS i la FAO i considerada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, per la UNESCO.
Si vols saber quins documents hi ha a la biblioteca sobre cuina de Catalunya, vés a aquest enllaç del catàleg.

Cuina espanyola

La cuina espanyola aplega les cuines locals i regionals del conjunt de l'Estat espanyol. Prevalen els productes d'alta qualitat i de temporada, cuinats de manera senzilla. Els ingredients bàsics van canviant al llarg de les estacions. Aquests són els documents que pots agafar en préstec sobre cuina d'Espanya.

Cuina internacional

Les diverses formes de cuinar, d'arreu del món, s'han vist influenciades per diversos factors: la geografia, la climatologia, les religions, l'expansió dels imperis, el comerç, les migracions, el tràfic d'esclaus, les festivitats... Les cuines regionals, de cada país, són molt variades.

Pots buscar al catàleg posant com a tema cuina internacional. O també pots posar la paraula cuina seguida del lloc (país, ciutat...) del qual t'interessi la gastronomia. Per exemple, cuina Mèxic.