Passejades literàries

Sant Martí de Provençals fou un municipi independent fins a l'any 1897 quan, juntament amb Gràcia, les Corts, Sant Gervasi de Cassoles i Sant Andreu de Palomar, va ser incorporat a la gran Barcelona. Les biblioteques del districte de Sant Martí organitzem un cop l'any una sèrie d'itineraris per descobrir l'apassionant història d'aquest racó de Barcelona. Si sou veïns de Sant Martí, segur que trobareu nous indrets desconeguts i coneixereu petites històries i anècdotes que potser no sabíeu. Si no sou veïns de la zona, us convidem a venir als nostres barris per gaudir d'unes passejades plenes d'històries viscudes per la nostra gent i de referències literàries que us ajudaran a entendre millor aquesta part de Barcelona.

Totes les passejades tenen una durada aproximada de tres hores i les condueixen historiadors de l'Arxiu Històric del Poblenou.

Cal inscriure-s'hi prèviament a qualsevol de les biblioteques del districte de Sant Martí.

Preu: 4 euros. Places limitades.

Passeja al teu ritme...

Si no podeu assistir a alguna de les passejades o voleu ampliar informació sobre les que ja heu fet, aquí teniu la versió virtual de cadascun dels itineraris:

Passejant amb ulls de dona
Les biblioteques de Sant Martí, juntament amb l'entitat Dones i Comunitat i la Direcció de Serveis a les Persones i el Territori del Districte de Sant Martí, volem ressaltar la importància que tenen les dones que han estat referents en diversos àmbits mitjançant una passejada virtual que recull totes les referències femenines dels carrers i places de Sant Martí.

Aquesta passejada, per les seves dimensions, és l'única de totes que és estrictament virtual.

Enllaços relacionats: