Exposició. Abans tot això eren fàbriques

Fotografia. Del 4 d'octubre al 12 de novembre. Inauguració el 4 d'octubre a les 19h. Bib. Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte.

En el marc del projecte de recuperació de la memòria històrica Retalls del Passat, la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte presenta l’exposició fotogràfica Abans tot això eren fàbriques.

Sota aquest títol s’aplega una selecció de 50 fotografies cedides per entitats i particulars sobre la vida laboral del barri del Poblet, actualment Sagrada Família, fent incidència al passat obrer, industrial i d’acollida.
Un passat obrer poc relacionat amb aquest barri, però molt present en els testimonis recollits. A partir de 1860, l’Eixample comença a concentrar algunes de les principals fàbriques en edificis amb gran valor arquitectònic, alguns dels quals se situen al barri de la Sagrada Família o en els seus límits.
La presència de grans fàbriques i petits tallers avalen, doncs, l’existència d’una extensa classe popular i treballadora.

Aquesta exposició vol retre homenatge a aquests treballadors i treballadores, barcelonins i arribats d’altres indrets, que van contribuir amb el seu treball i les seves lluites reivindicatives, a construir el barri que avui tenim.

Inauguració: Dimecres 4 d’octubre a les 19h.
Lloc: Espai Jove 2a planta. Activitat gratuïta. Cabuda limitada.