Premi Raval d'investigació Joaquín Jordá

Premi. Convocada la 2a edició del Premi Raval d'investigació Joaquín Jordá. El termini de presentació va ser el 28 d’abril de 2017. El 30 setembre s'anunciarà el veredicte del jurat.

 

El Premi Raval d’investigació Joaquín Jordá vol incentivar estudis i treballs en el camp de les ciències humanes i socials relacionades amb el Raval per tal d’enriquir el coneixent del barri, reforçar la seva identitat i cohesionar la comunitat que hi viu, contrarestant la imatge sovint simplificadora i estigmatitzant que es projecta sobre aquest barri, la seva història i la seva gent.

La Biblioteca Sant Pau-Santa Creu, la IMF-CSIC (Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d’Investigacions Científiques), El Diari El Raval, GRECS (Grup de Recerca en exclusió i Control Social)  del Departament d’antropologia de la Universitat de Barcelona i l’Editorial Virus convoquen la 2a edició del Premi Raval d’investigació Joaquín Jordá.

Recordem a Joaquín Jordà (Santa Coloma de Farners, la Selva, 1935 – Barcelona, 2006) perquè va ser un veí del Raval, concretament del carrer de la Cera. Com si no pogués ser d’un altre manera es va implicar en la lluita que les gents del barri mantenien contra tots els que han volgut aprofitar-se del territori i la seva gent. El 1998 després de patir un infart cerebral abandona Madrid i torna a Barcelona. Creia que retornant a Barcelona –«una ciudad muy geométrica, muy racionalista»- recuperaría una «memoria antigua, más automàtica». I va caure al barri del Raval «un barrio que de racional no tiene nada».

El termini de presentació de treballs per a la segona edició del premi va finalitzar el 28 d’abril de 2017. El 30 setembre s’anunciarà el  veredicte del jurat.