Parlem amb...: Manuel Marsol

Literatura infantil. El 13 de desembre trobada professional organitzada pel SDLiJ

Trobada professional en la qual Manuel Marsol ens parlarà del procés creatiu de la seva obra i Alberto García, editor de Fulgencio Pimentel ens explicarà la línia editorial del seu catàleg

Manuel Marsol és un il·lustrador especialitzat en la creació de llibres i àlbums il·lustrats. L´any 2017 va rebre el Premi Internacional d´Il·lustració de la Fira del llibre infantil de Bolonya i Fundació SM, després de ser seleccionat quatre anys consecutius per a la Mostra. Les il·lustracions premiades formen part de l´àlbum il·lustrat Yokai (Fulgencio Pimentel 2017; editat com La Montagne a França per Les Fourmis Rouges), que coescriu amb Carmen Chica.

Ha rebut el Premi Internacional d´Àlbum Il·lustrat Edelvives pel seu primer llibre Ahab y la Ballena Blanca (Edelvives 2014) i el Premi del V Catàleg Iberoamericà d´Il·lustració per El tiempo del gigante (Orfeu Negro 2015; Fulgencio Pimentel 2016), on també va fer tàndem amb Carmen Chica. A Portugal, l´Àlbum es va fer amb el Premio Nacional Amadora BD al millor il·lustrador d´àlbum estranger.

Publicat a països com França, Itàlia, Portugal, Xina, Japó o Corea del Sud, la resta d´àlbums són el llibre-mapa A minha cidade: Madrid (Pato Lógico 2017), Duel au Soleil(L´Agrume 2018) – Pépite Livre Illustré i Prix Sorcières a França- i La Leyenda de Don Fermín (SM 2018). El seu darrer àlbum és MVSEVM (co-editat per Fulgencio Pimentel, Orfeu Negro i Orecchio Acerbo el 2019) on col·labora per primera vegada amb el mestre de l´àlbum il·lustrat Javier Sáez Castán (Premi Nacional d´Il·lustració 2016).

Fulgencio Pimentel és una editorial de províncies fundada el 2006. El seu catàleg engloba còmic, llibre infantil il·lustrat, poesia i narrativa. Des de la seva fundació, l´editorial s´ha caracteritzar per l´enfocament artístic tant en la selecció, com en la producció dels seus títols.

Per aquesta activitat cal inscripció prèvia clicant aquí

Amb la col·laboració de: Editorial Fulgencio Pimentel
Llibreria convidada: La Petita