Cicles temàtics

Música pels teus ulls
Octubre 2017

El documental musical va néixer a mitjan anys seixanta com a plataforma per explicar històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor. Un recorregut que ha anat agafant embranzida gràcies, en part, al festival In-Edit, que ara compleix 15 anys, i avui dia ja és una realitat: ha arrelat un gènere que ens emociona i ens diverteix, i, sobretot, del qual aprenem.

Xerrades a càrrec d’Uri Altell (fundador d’In-Edit) i Toni Castarnado (editor del llibre In-Edit. Made in Barcelona: una historia sobre el documental musical)

Segueix i comenta aquest cicle amb #MúsicaPelsTeusUlls

Activitats a les biblioteques

Civilitzacions americanes
Octubre 2017

Amèrica, amb la seva complexa diversitat ecològica, va ser el bressol de moltes cultures que ens han deixat un llegat arqueològic sorprenent. En aquest cicle, descobrirem els jaciments i coneixerem una mica millor els pobles que van fer possible les piràmides de Cahokia, les línies de Nazca, els colossals caps olmeques o el gran imperi dels inques. Un món que de ben segur us meravellarà.

Cicle coordinat per: Ariadna Baulenas i Pubill, directora de l’Institut de Cultures Americanes Antigues

Segueix i comenta aquest cicle amb #CivilitzacionsAmericanes

Hi col·labora:
Institut de Cultures Americanes Antigues

Activitats a les biblioteques

Guia de lectura

Lletres a la pista
Novembre 2017

Tot i que la literatura esportiva ha existit sempre, des de fa uns anys n’hi ha hagut un creixement: han nascut editorials especialitzades i els lectors s’hi han abocat. 
El periodisme esportiu no és només espectacle, és un gènere que s’acosta al periodisme tradicional, a les històries d’investigació, que busquen el personatge o la gran gesta. 
En aquest cicle, diversos escriptors, editors i crítics, des de la seva mirada, ens acostaran als llibres més fascinants i captivadors de cada esport.

Segueix i comenta aquest cicle amb #LletresALaPista

Activitats a les biblioteques

Visions de la ciència. La cursa espacial 
Octubre-novembre 2017

El 4 d’octubre de 1957 la Unió Soviètica posava en òrbita el primer satèl•lit artificial de la història, l’Sputnik, amb què va iniciar una carrera amb els Estats Units que estenia la Guerra Freda a l’espai. Seixanta anys després, el cicle fa un repàs històric de la cursa espacial, l’actualitza i en presenta els nous actors, com ara la Xina.

Cicle coordinat per: Lluís Reales

Segueix i comenta aquest cicle amb #VisionsCiència

Hi col•laboren:
Associació Catalana de Comunicació Científica
Betevé
Deuwatts

Acitvitats a les biblioteques