Cicles temàtics

Què és veritat avui?
XIII Cicle de Filosofia

Gener-març 2019

La noció de veritat que arrenca en els filòsofs clàssics arriba a la modernitat com a certesa. Més tard, passem pel relativisme postmodern i pels enunciats i les proposicions de la filosofia del llenguatge. Ara, en una era tecnològica i científica per excel•lència, la veritat esdevé central, alhora que les tecnologies mateixes han contribuït a la creació i la proliferació de les fake news, escampant nous modes de dubte envers la idea de veritat. D’aquesta manera, repensem: què és veritat avui?

Cicle coordinat per: Pol Capdevila i Francis García

Hi col•labora: Associació d’Estudis de Filosofia de la UAB

Segueix i comenta aquest cicle amb  #QuèÉsVeritatAvui

Activitats

Guia de lectura

Fascinació victoriana: vapor, boira i fantasmes
Febrer-Març 2019

Un viatge literari a l’era victoriana a través de la seva literatura: dels erms ventosos de les Brontë al Londres més fosc; de les transformacions de la industrialització als inicis de l’emancipació femenina

Segueix i comenta aquest cicle amb #FascinacióVictoriana

Activitats

Guia de lectura

Elles canten, elles parlen
Març 2019

Sovint és tan important escoltar un músic parlar de les seves idees, il•lusions i desitjos, i per què no, de les seves queixes i frustracions, com sentir amb atenció les cançons que escriu o adapta. Una opció és poder fer totes dues coses alhora, amb un periodista que pregunti i un músic que respongui i després canti. La dona com a artista té moltes coses que explicar, a totes hores i tots els dies de l’any.

També el 8 de març, una jornada per a reivindicar la seva veu i les seves causes. Per això, Toni Castarnado, autor del llibre Ellas cantan, ellas hablan, seurà amb deu dones amb aquesta intenció, que cantin i que parlin

Segueix i comenta aquest cicle amb #EllesCanten

Activitats

Llista de reproducció

Visions de la ciència. Les mil cares de la taula periòdica
Gener-març 2019

L’any 2019 se celebren els 150 anys de la creació de la taula periòdica dels elements químics. El cicle aborda els orígens del que ha esdevingut una icona cultural, n’explica els secrets i les imitacions més insòlites, i també les connexions amb altres àmbits de coneixement, com ara la literatura.

Cicle coordinat per Lluís Reales

Segueix i comenta aquest cicle amb #VisionsCiència

Activitats

Guia de lectura