Cicles temàtics

Música per als teus ulls
Octubre 2018

El documental musical va néixer a mitjan anys seixanta com a plataforma per a explicar històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor.

Aquest recorregut ha anat agafant embranzida gràcies, en part, al festival In-Edit, que ara compleix 15 anys, i avui dia ja és una realitat: ha arrelat un gènere que ens emociona i ens diverteix, i, sobretot, del qual aprenem.

Totes les ponències aniran a càrrec d’Uri Altell (fundador i codirector d’In-Edit) i Toni Castarnado (editor del llibre In-Edit. Made in Barcelona: una historia sobre el documental musical).

A cadascuna de les xerrades hi haurà un convidat.

Activitats

 

Paraules silenciades
Octubre 2018

En moments com l’actual, amb el drama de la migració cap a Europa de persones que fugen de la guerra i de la injustícia, és d’una importància vital conèixer què en pensen els autors, com influeix això en la seva obra.

Aquest cicle descobreix la realitat d’altres cultures, el fenomen de l’exili, de l’arribada i l’adaptació a un nou país, a partir de l’experiència de sis autors, la majoria dels quals han patit persecució per reivindicar la llibertat d’expressió.

Cicle coordinat per PEN Català (en el marc del programa Escriptor Acollit).

Segueix i comenta aquest cicle amb #ParaulesSilenciades

Activitats

 

Donde la ciudad cambia su nombre: Històries de la perifèria
Octubre-Novembre 2018

Aquest cicle, titulat com la novel·la de Francesc Candel, vol ajudar a construir un relat de les moltes experiències de veïns per a millorar les seves condicions de vida, donar visibilitat a la feina de recuperació de la memòria que es fa a molts barris i recuperar l’esperit de pertinença, solidaritat, dignitat i lluita.

Segueix i comenta aquest cicle amb #HistòriesPerifèria

Activitats

 

Visions de la Ciència. Perdent la por al càncer
Octubre-Desembre 2018

El diagnòstic, el tractament, la supervivència, la recerca, l’atenció, la informació, l’actitud… entorn del càncer han canviat d’una manera molt positiva en els últims temps.

Amb aquest cicle, volem aportar una mirada sobre aspectes essencials d’aquest canvi com són les noves teràpies disponibles, la recerca més actual, l’enfocament multidisciplinari, la prevenció, l’apoderament del pacient i la vida després d’un càncer.

Cicle coordinat per Servei de Comunicació de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM).

Segueix i comenta aquest cicle amb #VisionsCiència

Hi col·labora:
Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques 

Activitats
 

 

Guitarres rebels: política i cançó
Novembre 2018

Guerres, injustícies, desigualtat, racisme…, temes que són sempre sobre la taula; una insatisfacció generalitzada que es pot combatre amb cançons, amb guitarres, amb lletres que parlen de realitat, de lluita. De Strange fruit, de Billie Holiday, a American idiot, de Green Day, una llista trufada de reivindicacions i de petites victòries. Política i música, agafades de la mà, ara més que mai.

Cicle coordinat per Toni Castarnado.

Segueix i comenta aquest cicle amb #GuitarresRebels

Activitats

 

Jo també defenso els drets
Novembre-Desembre 2018

La Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides compleix 70 anys; alhora, en fa 20 de la Trobada a Barcelona de les Ciutats Europees pels Drets Humans. Els drets han anat evolucionant i avui inclouen altres àmbits.

Commemorem aquest aniversari i proposem aquestes activitats que ens acosten a noves realitats.

Cicle coorganitzat amb el Centre de Recursos en Drets Humans. Oficina per la No Discriminació (OND). Ajuntament de Barcelona

Segueix i comenta aquest cicle amb #BCNCiutatdeDrets.

Activitats

 

Cicles temàtics