Cicles temàtics

Desmarca’t, hi ha alternatives
Abril-maig 2017

Aquestes xerrades mostren que a Barcelona hi ha maneres alternatives, socialment transformadores, d’organitzar l’economia i el consum. Aquestes propostes, que adopten una perspectiva comunitària, cooperativa, social i solidària, aconsegueixen, a més a més, una fita fonamental: donen resposta a les necessitats quotidianes, estan arrelades al barri, al districte i a la ciutat i estan centrades en les persones. Us convidem a conèixer aquestes alternatives i a participar-hi.

Hi col•labora: Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària

Comenta i segueix aquest cicle amb #AltresEconomies

Activitats a les biblioteques

Guia de lectura

Visions de la ciència. El nanomon, realitat o ficció?
Abril-juny 2017

Materials més forts, més lleugers, cures contra el càncer no invasives, la invisibilitat… Parlem de la nanotecnologia, un camp de coneixement que pot revolucionar el nostre futur i que ja ofereix avenços en camps com la generació d'energia, l’electrònica, la medicina, la purificació de l’aigua i el desenvolupament de nous materials.

Reunim una sòlida xarxa d’experts de diversos àmbits que us acompanyaran a visitar el nanomon.

Cicle coordinat per: Jordi Díaz, Nanodivulga UB

Hi col•laboren:
CCITUB
Nanodivulga UB
Barcinano

Segueix i comenta aquest cicle amb #VisionsCiència

Activitats a les biblioteques

Lletres basques
Abril-maig 2017

La llengua basca sovint és titllada d’antiga i estranya. Tanmateix, és una llengua que viu entre nosaltres, ara i aquí: és tan contemporània com qualsevol altra i conforma, en convivència amb desenes d’altres llengües, el patrimoni lingüístic i cultural català. 

Des de fa dècades, a Barcelona tenim una bona mostra d’activitats culturals i literàries basques, com el festival Literaldia, el fons basc de la Biblioteca Esquerra de l’Eixample - Agustí Centelles i aquest mateix cicle, que posa a l’abast de tothom la possibilitat de fer un bon tast de les lletres basques actuals, en maridatge amb les catalanes.

Cicle coordinat pel professorat d’eusquera de la UB, UAB, EOIB i l’Euskal Etxea Barcelona.

Segueix i comenta aquest cicle amb #LletresBasques

Activitats a les biblioteques

Guia de lectura

Caminant pel món
Maig-juny 2017

Com bé diu un proverbi tibetà, qui ha escoltat alguna vegada la veu de les muntanyes no l’oblida mai. Us proposem un cicle de xerrades que ressegueix itineraris de caminades emblemàtiques d’arreu del món que ens duran a cims, muntanyes i grans camins, acompanyats per la bellesa del paisatge i la força de la natura.

Hi col•labora:
Llibreria Guia

Comenta i segueix aquest cicle amb #CaminantPelMón

Activitats a les biblioteques

Guia de lectura