Creacions

Tallers. Tallers d’escriptura, oralitat i arts visuals. Cal inscripció prèvia a les biblioteques que fan els tallers

Gener-Juny 2018

Taller d’escriptura creativa

Sessions per a aprendre quines són les tècniques de l’escriptura i com es construeix un relat. Adreçat a persones que volen expressar idees, sentiments, realitats, etc., mitjançant la paraula escrita. El taller serà essencialment pràctic, i els textos s’analitzaran de manera participativa
B. Vilapicina i la Torre Llobeta
B. Poble-sec – Francesc Boix

Taller de relat curt

T’agrada escriure contes? Vols saber les estratègies i els secrets per a escriure’ls? El conte és un gènere literari amb les seves pròpies regles de joc. En aquest taller pràctic, sabrem quines són i què hem de fer per a aplicar-les.
B. El Clot – Josep Benet

Dir poesia en veu alta

Vols conèixer les eines bàsiques per a poder dir poesia? L’objectiu d’aquest taller és promoure el gust per la poesia a partir de la lectura de poemes en veu alta. Per això es treballarà la dicció catalana i com trobar l’entonació i el ritme que el text demana. Al final es farà un recital a partir del material treballat
B. Xavier Benguerel

Taller d’escriptura expressiva

Taller que té com a objectiu la descoberta d’un mateix i despertar el plaer d’escriure. Posa un ventall de tècniques a l’abast de cada participant, perquè les utilitzi de la manera que més li vingui de gust i faci aquest viatge a l’interior d’ell mateix. L’escriptura, doncs, com a eina d’exploració i de construcció de qui som, qui érem i qui voldríem ser.
B. Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot

Taller de narració oral

Es tracta d’un seguit de sessions de formació per a narradors orals en què els assistents aprendran l’art d’explicar històries fent servir només la veu, el cos i la imaginació. Es donaran a conèixer les tècniques apropiades per a seleccionar, preparar i explicar contes a petits i grans.
B. Vila de Gràcia

El llenguatge de les imatges

El nostre món s’escriu i es llegeix, en gran manera, per mitjà de les imatges. Conèixer el seu llenguatge ens ensenya a entendre-les millor, a gaudir-les, a criticar-les i a usar-les per expressar les nostres idees i sentiments. En aquest taller reflexionarem sobre què és una imatge, aprendrem altres maneres de contemplar i compartirem les nostres mirades subjectives i úniques mitjançant exercicis i diàlegs.
B. Nou Barris

Creació literària a Twitter

Sessions per a aprendre a escriure poemes, microrelats, aforismes, pensaments, etc., tenint en compte la limitació de l’espai a Twitter. Utilitza la xarxa per posar de manifest els teus dots d’escriptor i aconsegueix que la brevetat sigui sinònim de creativitat.
B. Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte

Millora el teu anglès amb la Wikipedia

En aquest taller els participants escriuran articles per a la Simple Wikipedia (en anglès simplificat) a partir d’un article existent en català o castellà, o en crearan de nous a partir dels seus interessos o aficions. D’aquesta manera, milloraran el seu nivell d’anglès, l’ortografia, l’expressió escrita i la gramàtica, a més d’aprendre a escriure entrades a la Wikipedia com a eina de treball col·laboratiu.
B. Jaume Fuster

Cal inscripció prèvia a les biblioteques que fan els tallers i tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona

50% – Targeta rosa reduïda, Carnet jove, Famílies nombroses o monoparentals
Gratuït – Aturats, Targeta rosa gratuïta
En tots els casos cal acreditar-ne la condició

Fitxers relacionats