Incorporació del servei d’autopréstec a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz

Serveis. El servei, que ja ofereixen setze biblioteques, permet als usuaris l’autogestió del préstec i retorn dels documents

Des de dilluns 14 de maig, la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz disposa de servei d’autopréstec, una eina que permet als usuaris fer el préstec i retorn dels seus documents, alhora que redueix el temps d’espera d’aquestes operacions. A més, els usuaris poden consultar l’estat del seu compte, renovar documents i recollir reserves. El servei també disposa d’una bústia de retorn automatitzada, una eina que, a més de permetre la devolució de documents, classifica els materials i els distribueix en cistells segons una configuració prèvia. D’aquesta manera, el circuit posterior de documents dins la biblioteca -del cistell a la lleixa- és més eficient.

El servei d’autopréstec es basa en la identificació per radiofreqüència o RFID (de l’anglès Radio Frequency Identification), una tecnologia que permet transmetre dades sense fils a través d’ones de ràdio. Així, els xips i els lectors RFID substitueixen les tecnologies de codis de barres i permeten d’endur-se o retornar diversos documents al mateix temps en una única operació. Els dispositius, de funcionament senzill, disposen de pantalles tàctils que indiquen els passos que cal seguir en les diferents transaccions que s’hi poden fer. A més, al final de cada procés imprimeixen un rebut amb el resum de les operacions fetes.

El servei d’autopréstec, que ja ofereixen setze biblioteques, en breu s’incorporarà a la Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver.

Més informació:
Servei d’autopréstec a les biblioteques