L’Avenç 40 + 10. Història, cultura i memòria

Exposició. Del 19 d’octubre de 2017 al 14 de gener de 2018. Biblioteca Jaume Fuster.

L’Avenç suma. Revista i editorial. Història i cultura. Modernitat i memòria. Qualitat i rigor. Amb visió crítica interdisciplinària i les vibracions pròpies de cada moment, L’Avenç  és un projecte transversal pensat per al lector, una plataforma de trobada i d’irradiació d’inquietuds intel·lectuals de tot tipus. Ara la revista ha complert 40 anys i l’editorial Els Llibres de L’Avenç en fa 10 que edita literatura i assaig. En la claredat d’aquesta suma i la coherència que la impulsa, els lectors hi veiem una operació que sembla senzilla, però que ha estat d’una gran complexitat.

Inauguració

Dijous 19 d’octubre, a les 19 h, a la sala d’exposicions, amb la presència de Ramon Bosch, gerent de Biblioteques de Barcelona, Josep M. Muñoz i Núria Iceta, editors de L’Avenç, i Joaquim Noguero, comissari de l’exposició.

Activitats

Dijous 16 de novembre, a les 19 h, a l’auditori, taula rodona titulada «L’Avenç, amb els ulls dels seus directors», amb la participació de Fèlix Fanés, Joan Fuster Sobrepere, Daniel Fernández, José Luis Martín Ramos, Ferran Mascarell i Josep M. Muñoz. Modera: J. N.

Dimecres 13 de desembre, a les 19 h, a l’auditori, taula rodona titulada «Els Llibres de L’Avenç. Literatura i memòria», amb la participació de Xavier Folch (editor), Anna Ballbona (periodista i escriptora) i Núria Iceta. Modera: J. N.
L’acte s’iniciarà amb la presentació del llibre-catàleg de l’exposició: L’Avenç 40 + 10. Història, cultura i memòria.

Organitza Biblioteques de Barcelona
Comissari Joaquim Noguero
Disseny gràfic Àngel Uzkiano
Espai, muntatge i producció TAT_lab
Concepte expositiu, textos i instal·lació Lectura i memòria (homenatge a Brossa) J. N.
Producció gràfica Manual Color
Agraïments Natàlia Báscones, Núria Iceta, Cristina Molina, Josep M. Muñoz, Lluís Muntada, Vicenç Pagès Jordà, Adrià Pujol i Jordi Puntí