Un any de l’American Space a la B. Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra

EUA. Més de 25.000 persones han visitat l’American Space a en el seu primer any de funcionament.

L’espai redefineix el concepte tradicional de biblioteca amb una aposta per la interactivitat i la innovació en un entorn col·laboratiu i obert a la ciutadania

Al novembre del 2016, es va inaugurar l’American Space Barcelona a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra gràcies a un acord de col·laboració entre el Districte de Sant Andreu, el consolat general dels Estats Units a Barcelona i Biblioteques de Barcelona.

L’American Space Barcelona s’emmarca en el nou model de biblioteca, que implica no només una transformació física de l’espai sinó també de com ha estat concebut i del rol que hi juguen els usuaris. Així, l’American Space Barcelona pretén incentivar la creativitat, la innovació, l’experimentació i les vocacions científico-tècniques en un entorn col·laboratiu i interactiu, obert a tothom, especialment als joves. També pretén ser una finestra als EUA promovent l’intercanvi cultural i l’aprenentatge de l’anglès.

Això s’articula a través de tres eixos: activitats i tallers, un fons bibliogràfic i una col·lecció de materials especialitzats en els EUA i tot el que hi és tendència (com una impressora 3D -la primera de Biblioteques de Barcelona- i altres dispositius relacionats amb la robòtica i el disseny gràfic digital: Lego Mindstorm, Arduino o Raspberri Pi).

El repte per al segon any és consolidar el projecte i exportar-lo a les altres biblioteques del Districte de Sant Andreu. Com a noves línies d’acció, hi ha la programació d’activitats tecnològiques al voltant del còmic (l’especialització de la biblioteca) i la introducció de programes sobre ciència ciutadana. Destinat bàsicament als joves, es faran servir nous mètodes d’aprenentatge pràctic populars als EUA, com ara el Do-It-Yourself Science.

Arran d’aquesta iniciativa la biblioteca ha incrementat la programació en més d’un 150%.

Altres dades:
25.496 visites a l’espai
308 activitats
4.854 participants a les activitats
1.870 visitants a la pàgina web
2.212 documents de la col·lecció de l’American Space Barcelona