Apostem per la bicicleta

Barcelona és una ciutat compromesa amb un model de mobilitat segura, sostenible, equitativa i eficient, que aposta per donar més protagonisme als mitjans de transport no contaminants, mitjançant, entre altres iniciatives, l'increment de l’ús de la bicicleta com a mitjà habitual de transport urbà.

La bicicleta és una manera alternativa de moure's per la ciutat i el mitjà de transport més eficient en termes energètics (energia necessària per desplaçar una persona). Més pràctica. Més sana. I més sostenible: no fa fums, no fa soroll, no consumeix derivats del petroli i contribueix a recuperar els carrers com a espais de convivència ciutadana i a millorar la qualitat de vida.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona vol fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat amb la Mesura Estratègica de la Bicicleta (2015), que preveu l’ampliació i millora de la infraestructura ciclista a la capital catalana, amb les mesures necessàries per garantir desplaçaments més segurs, i les accions per minimitzar els conflictes amb els altres usuaris de la via pública, siguin vianants o altres vehicles del trànsit rodat.

Des d’aquí, us convidem a utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport habitual. Guanyarem en salut, en qualitat ambiental i en una ciutat més segura i sostenible. Us demanem, però, que ho feu amb precaució, per evitar accidents (vostres i dels altres). Tots, ciclistes i no-ciclistes, hi guanyarem. Gaudirem d’una bona convivència i viurem en una ciutat més humana.

Apostem per la bicicleta
Apostem per la bicicleta 2
Apostem per la bicicleta 3

Per què la bicicleta?

    Per gaudir de més seguretat

Circular amb seguretatEl risc d'accident entre el cotxe i Ia bicicleta és de 100 a 2. L'augment del nombre de desplaçaments en bici provoca que es redueixi el nombre d'accidents automobilístics, ja que els conductors moderen més la seva velocitat.

    Per moure’s amb més avantatges

Apostem per la bicicleta - Per moure's amb avantatgesLa mobilitat en bicicleta és més senzilla que altres modes de transport. Sabies que la bici és més ràpida que el cotxe en distàncies urbanes curtes i mitjanes? Diverses competicions porta a porta, amb el centre de la ciutat com a destí, han pogut comprovar com la bici és, en general, el transport més ràpid. Més ràpid en distàncies curtes i idònia per combinar-la amb el transport públic.

    Per ser ecològic

Apostem per ser ecològicsLa bicicleta és un factor clau per reduir els nivells de contaminació ambientals i acústics de les ciutats. I alhora, la bici és el mitjà de transport més eficient en termes energètics: gasta 12 vegades menys energia que un cotxe, fins i tot quan aquest va ple, per moure una persona al llarg d’1 quilòmetre, i 50 vegades menys que un cotxe ocupat per una sola persona.

    Per estalviar temps i diners

Apostem per la bicicleta - Per estalviar temps i dinersA més d’estalviar temps en els desplaçaments estalviaràs diners. Els costos de moure’s amb bicicleta no tenen res a veure amb els del cotxe o la moto. A més, els costos energètics de construcció d’una bicicleta també són molt menors.

    Per gaudir de més espai

Apostem per la bicicleta - Per gaudir de més espaiUn ciclista ocupa 5 vegades menys espai que un automobilista. Ja sigui quan està parat com quan està en moviment. Aquesta dada té implicacions molt profundes en termes de benestar dels residents. La menor contaminació acústica i les majors possibilitats relacionals entre ciclistes i vianants fan de la mobilitat en bicicleta un factor de millora de la qualitat de vida.

    Per posar-se en forma

Apostem per la bicicleta - Per posar-se en formaAnar en bici és un dels exercicis més beneficiosos per a la salut que hi ha, ja que durant l'esforç es mobilitzen grans grups musculars. Si es practica amb regularitat permet reduir la freqüència cardíaca i respiratòria en repòs. A més, ajuda a prevenir les malalties coronàries, la hipertensió, el colesterol i la diabetis.

Back to top