Alteracions de la mobilitat pel nou sistema d'estacions de Bicing

Mobilitat. Per obres de substitució de les antigues estacions de bicing per les noves, la mobilitat es veurà afectada a diferents punts de la ciutat durant els propers tres mesos.

Durant els propers tres mesos es treballarà en la substitució de les estacions de l'antic sistema de Bicing per les del nou Bicing que s'implanta durant aquest any. Mentre duri aquest període es duran a terme 425 canvis d’estacions i la instal·lació de les escomeses elèctriques. Les actuacions afectaran la mobilitat de tots els districtes de la ciutat.

Des del 8 de gener passat, Barcelona es troba en ple període de transició de l’antic Bicing al nou sistema Bicing. Durant els tres mesos següents, se substituiran les 425 estacions actuals per les noves estacions, de manera progressiva i intentant mantenir el servei de bicicleta compartida de la millor manera possible.

Mentre duri aquest procés de canvi, es recomana planificar bé els viatges per veure quines estacions de cada sistema hi ha disponibles a l’origen i el destí. Cal tenir en compte que encara que convisquin els dos sistemes, l’antic i el nou, no són compatibles.

Pots consultar en aquest mapa la data provisional de substitució de les estacions de Bicing que més utilitzes.

Aquesta implantació i el canvi en les estacions comportarà algunes afectacions a la mobilitat, en part perquè les noves estacions mixtes requeriran tasques específiques per permetre el subministrament elèctric necessari perquè funcionin correctament.

Districte de l’Eixample

Per tasques a l’estació de bicing 67 (Rocafort, 214), s’anul·larà l’estació i es retirarà l’estacionament del costat Llobregat. El creuament del carrer de Rocafort al costat muntanya del carrer de Rosselló s’executarà l’11 de gener i es mantindrà un sol carril de circulació. Al creuament del carrer de Rosselló al costat Llobregat del carrer de Rocafort s’hi treballarà el 12 de gener, i només hi haurà un carril de circulació i es retirarà l’estacionament a banda i banda del carrer. La mobilitat es restaurarà, en tots dos casos, el 14 de gener en horari vall.

La parada de bicing 92 (Provença, 241) s’anul·larà i es retirarà l’estacionament del xamfrà. S’afectarà el creuament del carrer de Provença, al costat Besòs de la rambla de Catalunya. S’executarà per meitats i tan sols quedarà un carril obert. En sentit Llobregat, el carril bici es farà inscrit amb el carril de circulació i, en sentit Besòs, el carril bici es delimitarà amb cons. Els treballs estan programats del 15 al 17 de gener.

Del 20 al 22 de gener està previst que es treballi al creuament del carrer de Casanova, al costat mar del carrer de Mallorca. S’executarà per meitats, però es garantirà un carril ample de circulació. Així doncs, durant aquests dos dies, l’estació de bicing 385 (Casanova, 119) estarà fora de servei.

Les obres al creuament del carrer de Castillejos, al costat muntanya del carrer de Mallorca, es faran del 15 al 17 de gener, a partir de les 9.30 hores, i es garantirà un carril ample de circulació. Per tant, s’anul·larà l’estació de bicing 121 (Castillejos, 258) i es retirarà l’estacionament del costat Llobregat.

Districte de les Corts

Al costat muntanya de l’avinguda Diagonal amb el carrer Numància, s’hi treballarà del 20 al 22 de gener, període en el qual s’anul·larà l’estació de bicing 206 (av. Diagonal, 650) i la circulació es reduirà de cinc a dos carrils.

Districte de Sants – Montjuïc

Del 20 al 22 de gener, a partir de les 10.00 hores, s’instal·larà l’escomesa del carrer de Gavà al costat Besòs del carrer de Rossend Arús, a l’entorn de l’estació de bicing 185 (Gavà, 81). Es mantindrà només un carril de circulació de tres metres i el carril bici, sentit Besòs, inscrit en calçada, mentre que el carril bici en sentit Llobregat es desviarà per la vorera de muntanya.

Al creuament del carrer del Príncep Jordi, al costat Llobregat del carrer de Tarragona, s’hi faran les obres del 15 al 22 de gener, corresponents al subministrament de l’estació de bicing 95 (Tarragona, 103). Durant aquests dies es desviarà la circulació per Consell de Cent – Béjar amb el suport d’un o una senyalista.

Districte de Sarrià – Sant Gervasi

El creuament del passatge de Senillosa amb el costat Llobregat del carrer de Bonaplata, on es troba l’estació de bicing 333 (passatge Senillosa, 3), s’executaran les feines pel subministrament elèctric per meitats amb tall, de manera que quedarà en atzucac des de Fontcoberta, amb pas regulat per garantir l’entrada i la sortida dels pàrquings. Es programen els treballs per al 29 de gener, amb la reposició prevista el 31 de gener, a partir de les 9.30 hores.

Del 22 al 31 de gener s’instal·larà l’escomesa elèctrica de l’estació de bicing 323 (Vallmajor, 13) al carrer de Vallmajor, al costat muntanya de la via Augusta. S’executarà amb tall i quedarà en atzucac des del carrer de Raset, però es permetrà l’accés als pàrquings.

Les obres del creuament a l’avinguda de J.V. Foix, al costat muntanya de la plaça de Joaquim Pena, que corresponen a l’estació de bicing 338 (av. J.V. Foix, 63) començaran el 20 de gener i s’acabaran el 27 de gener. S’haurà de retirar l’estacionament i es mantindrà un carril de circulació ample, amb pas alternatiu regulat amb senyalització a cada extrem.

L’últim creuament afectat d’aquest districte serà el del carrer de Castellnou, al costat muntanya amb la plaça de Joaquim Pena. S’executarà l’escomesa elèctrica de l’estació de bicing 331 (Castellnou, 65) amb tall i quedarà en atzucac des del carrer dels Vergós, amb pas regulat amb senyalització i desviament del trànsit per via Augusta – Milanesat. L’obra civil es durà a terme, previsiblement, del 15 al 31 de gener.

Districte de Ciutat Vella

A la secció del creuament entre el carrer de la Princesa i el costat Llobregat del carrer del Comerç s’hi instal·larà un pas alternatiu del 16 al 18 de gener, ja que és un carrer amb un carril en cada sentit. En aquest cas, s’instal·larà l’escomesa de l’estació de bicing 390 (Comerç, 36).

Districte de Gràcia

A Gràcia, hi ha obres programades a l’estació de bicing 230 (Nil Fabra, 16), al creuament del carrer del torrent de l’Olla, al costat muntanya del carrer de Sant Salvador. El trànsit es desviarà pels carrers Santa Perpètua – Verdi i es donarà el suport amb senyalització a la plaça de Lesseps – travessera de Dalt per desviar vehicles de transport de grans dimensions que no puguin desviar-se per Santa Perpètua. Les obres començaran previsiblement el 27 de gener i s’acabaran el 10 de febrer.

Finalment, el creuament del carrer de Bretón de los Herreros, al costat Llobregat de Gran de Gràcia, quedarà tallat del 2 al 10 de febrer per obres a l’estació de bicing 221 (Gran de Gràcia, 155). Es desviarà la circulació pel carrer de les Carolines amb el suport de senyalització.

 

Back to top