Collserola regula la circulació de la bicicleta

Normativa. El Consorci del Parc Natural de Collserola regula en quines vies es pot circular en bicicleta i en quines condicions pel bon estat dels ecosistemes del parc.

El Consorci del Parc Natural de Collserola reordena la circulació de bicicletes per l'àmbit del parc i reforça la comunicació als usuaris amb nova senyalització, millora del web i l'edició del mapa de vies ciclables en diferents formats. A partir d'ara només es podrà circular en bicicleta pels itineraris i pistes senyalitzades a tal efecte: pistes forestals i camins de passejada amb una amplada de més de tres metres. Queda expressament prohibit circular per corriols, rieres, camps, vies menors de tres metres i aquelles especialitzades per altres usos.

La nova proposta de regulació de l’ús de la bicicleta respon a dos objectiu, aconseguir l’ús sostenible de l’espai natural sense comprometre l’equilibri ecològic i alhora la millora de la qualitat de la vida de la ciutadania.

Es ratifica la prohibició de circular per corriols, vigent des de l’any 2000, per l’impacte ambiental irreversible que representa, la pèrdua de sòl fèrtil, com també per l’elevat risc que comporta per la seguretat dels altres usuaris que van a peu pels corriols: caminadors, excursionistes i corredors.

Més comunicació al servei dels usuaris de la bicicleta

Tota la informació sobre la circulació en bicicleta al Parc (normativa, recomanacions, itineraris…)  queda recollida al nou espai web sobre la Bicicleta al Parc.

Al web també hi trobareu diferents itineraris senyalitzats de diferents dificultats. Des de les Àrees de lleure, des dels municipis o des de les estacions de tren, pots accedir en bicicleta a diferents espais del Parc.

Itineraris senyalitzats en bicicleta:
  • Passejades en família
  • Dificultat baixa
  • Dificultat mitjana
  • Dificultat alta

Consulta tots els itineraris al següent enllaç.

Nou mapa en diferents formats

El Consorci ha publicat un mapa que recull tots els camins i pistes aptes per a l’ús ciclista (més de 250 km) a més de les carreteres i carrers pavimentats de les zones urbanitzades a l’interior i la perifèria del parc. S’amplia amb 70 km, respecte la versió anterior, publicada a La Guia de BTT del Parc de Collserola (actualment exhaurida).

S’ha realitzat tenint en compte les zones d’especial protecció del Parc, la Reserva Natural Parcial de La Rierada-Can Balasc i Font Groga, així com d’altres espais d’especial interès. La majoria de camins que incorpora són els que conformen la Xarxa de Prevenció d’Incendis del Parc.

Aquesta xarxa està marcada amb unes plaques vermelles amb codi de lletres i números blancs i té un pla de manteniment per tal que els camins sempre estiguin operatius pels vehicles de prevenció d’incendis.

Teniu a la vostra disposició un Comunicat referent a la implantació de la nova regulació de l’ús de la bicicleta al Parc on trobareu els antecedents, la motivació i la finalitat d’aquesta nova regulació així com les actuacions realitzades en els últims anys.

Back to top