Es posa en funcionament el primer transport comunitari al barri de Sants

Mobilitat sostenible. Diverses entitats impulsen el primer transport comunitari del barri de Sants: una bicicargo formada per una bicicleta elèctrica amb remolc que facilita la mobilitat compartida i sostenible.

El transport comunitari és una de diverses accions que es realitzen en el marc d’una prova pilot per desenvolupar la mobilitat sostenible al districte de Sants-Montjuïc (integrat dins del Pla Clima) i s'ha pogut endegar gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. Hi participem les següents entitats: Biciclot, Coordinadora d’Entitats de la Lleialtat Santsenca, Som Energia i Som Mobilitat.

El 9 de novembre es va presentar a la Lleialtat Santsenca aquest projecte de transport comunitari, una iniciativa pionera que aposta per un medi de transport sostenible, comunitari i de barri. A més d’aquesta coodinadora d’entitats, formen part del projecte la cooperativa Biciclot, l’Economat social, Som Energia, Som Mobilitat, i compta amb el suport del Pla Clima de l’Ajuntament de Barcelona.

La iniciativa vol facilitar la mobilitat compartida i sostenible a partir de la mancomunació de recursos, fent servir un tricicle elèctric. L’Economat social serà l’entitat que farà un ús intensiu del vehicle i també es preveu que estigui a disposició de qui el pugui necessitar més puntualment.

El servei es posarà en funcionament  emmarcat en una prova pilot que es realitza al Districte de Sants-Montjuïc i que té com a objectiu impulsar projectes de mobilitat sostenible i comunitària als barris, dins del Pla Clima.

Aquest tricicle s’allotjarà a La Lleialtat Santsenca i el seu ús es podrà reservar i gestionar mitjançant una aplicació informàtica. L’horari de disponibilitat del vehicle és de dilluns a divendres, de 10 a 20 hores. D’altra banda, els recursos de les entitats impulsores s’han optimitzat perquè el preu d’ús pugui ser assumible.

El 7 de novembre es van fer les primeres formacions als conductors i conductores perquè el tricicle pugui ser llogat amb una persona que el condueixi. Els termes definitius d’ús s’etabliran una vegada finalitzi l’any, quan és podrà fer una estimació sobre quina demanda rep el servei.

Podeu consultar les condicions del servei en el següent enllaç al web.

Back to top