Dirty Surfaces, de Esmeralda Gòmez Galera.

Exposició seleccionada dins la Convocatòria de projectes expositius 2018 per l’Espai d’Art Jove Boca Nord.

Dibuix, fotografia, autoedició/llibre d’artista i vídeo instal·lació.
Del 13 de setembre a 13 de octubre.

 

Inauguració: 13 de setembre

a les 19:30h a l’Espai d’Art Jove Boca Nord.

Sobre Dirty Surfaces

“La proposta expositiva Dirty Surfaces de Esmeralda Gómez Galera, reuneix una sèrie de projectes transdisciplinars que han estat realitzats durant els últims tres anys en tres contextos urbans diferents: Lisboa, Dundee (Escòcia) i Berlín.

El que aquests projectes presenten en comú és una cerca de l’especificitat urbana (specifi-city) a través de la pràctica artística. Busquen parlar del passat de les ciutats però també qüestionar el seu present i reflexionar sobre el mateix. Per a això, paren esment a la pell de les ciutats, a les seves irregularitats i ruptures, als seus detalls silenciosos però curulls d’informació: les façanes d’un barri a Lisboa aporten pistes sobre el procés de gentrificación, els bruts tolls en una ciutat escocesa es transformen en miralls que disloquen l’espai urbà, i la superfície del Mur de Berlín es converteix en un lloc privilegiat des del qual dialogar amb el passat.

Les osques, la brutícia, les raspadures i incisions són aquí una manera poètica i política de mirar a la ciutat. En l’exposició proposo una mirada múltiple de la cotidianeidad urbana, un recorregut silenciós pels fragments de la urbs i les seves històries subyacientes.”

Sobre Esmeralda Gòmez Galera

“Desenvolupo la meva pràctica artística a les ciutats que recorro i habito, parant esment a l’especificitat del seu context urbà. Procuro interrompre l’hàbit en l’habitar i l’automatisme en el recorregut.

A través d’una pràctica transdisciplinar, analitzo el camp de relacions possibles entre cossos i espais urbans i tracte d’ampliar-ho. Caminar, com una acció quotidiana que pot convertir-se en eina política i estètica, és una estratègia clau en aquest propòsit, en tant permet noves formes d’experimentar el fenomen urbà i difuminar fronteres materials o simbòliques existents a la ciutat.

Actualment desenvolupo la meva producció a Berlín, on investigo la construcció del relat històric i el caràcter fronterer d’una ciutat dividida i retrobada. Alguns projectes recents són part de la meva recerca doctoral, encara en curs, “Cossos urbans”, centrada en les interaccions entre arquitectura i pràctica artística.”

Sobre la Convocatòria per a Projectes Expositius 2018

L’Espai d’Art Jove Boca Nord és un dels projectes de l’Espai Jove Boca Nord que enfoca la seva programació, formació, difusió, per donar suport a la creació artística emergent i a l’àmbit expositiu.
Aquest espai d’exposicions vol promoure el treball dels artistes més joves, servir com a plataforma de projecció professional i espai on es pot fer els primers passos en l’àmbit expositiu o de comissariat, o portar a terme els primers projectes creatius més experimentals.

L’Espai d’Art Jove vol anar més enllà de la programació d’una sala limitada al seu espai físic – vol afirmar-se com a projecte generador de coneixement i construint una xarxa de relacions entre el territori i el circuit artístic contemporani de Barcelona. Per posar termini aquest objectiu presentem pel programa de 2018: cursos formatius per a joves professionals i artistes; diferents activitats, tallers i xerrades, per públic general i interessats en l’àmbit artístic i cultural, i també els primers passos a l’àmbit de mediació artística al barri del Carmel.

Propers esdeveniments

Tota l'agenda