Agenda del Casal

Dilluns, 13/02/2017

Exposició "Congo, la guerra eterna"

10:00 to 20:00

Exposició sobre el conflicte que es pateix des de fa dècades a la República Democràtica del Congo.

Aquesta mostra fotogràfica posa de manifest la denúncia de la violació constant dels drets humans a través de la mirada solidària de l'Alfons, en col.laboració amb la Fundació Món-3.

Xerrada REFORMA HORÀRIA I ENSENYAMENT

19:00

Xerrada col.loqui sobre com pot influir la reforma horària en l'ensenyament, tant per les escoles com per les famílies, a càrrec de Fabián Mohedano, treballòleg, diputat del Parlament i impulsor de la reforma horària.

Organitza: AMPA ESTEL-GUINARDÓ.

EL BALL DE SALÓ dels DIVENDRES

16:30 to 19:30

Tots els divendres de 16.30 a 19.30 h

Música de saló, paso doble, tang, vals...

Organitza: Casal de Gent Gran del parc del Guinardó

Projecte agro-ecològic de l'HORT URBÀ

11:00 to 13:00

Plantem tomàquet, carbassa, ceba, albergínia, pebrot.

El Grup de l'Hort del Mas Guinardó s'obre al barri del Guinardó el primer dissabte de cada mes, d'11 a 13 hores, per compartir les tasques agrícoles.

Concert "Saló de Músics"

17:30

Concert a càrrec dels alumnes de l'Estudi Musical "Saló de Músics". Pianistes i guitarristes de 5 a 18 anys interpretaran obres clàssiques, pop, jazz d'entre altres gèneres.

Organitza: Saló de Músics.

Cicle #DONA i MARTINENC

19:00 to 21:00

☛ CONFERÈNCIA DONA I ESPORT, REPTES I FETS. Amb assistència dels equips femenins de futbol i de natació sincronitzada.

Cicle #DONA i MARTINENC

19:00 to 21:00

☛ CONFERÈNCIA DONA I ESPORT, REPTES I FETS. Amb assistència dels equips femenins de futbol i de natació sincronitzada.

Trobada DONES CREADORES d’HORTA-GUINARDÓ

18:00

Les dones creem vida, art, relacions, coneixements, xarxa, comunitat... El “Casal de les Dones” acull aquesta trobada amb:

☛ presentació del projecte Wikidones Horta-Guinardó a càrrec de les dones participants

☛ Presentació del projecte Teixint vincles a càrrec de dones participants del barri Sagrada Famìlia (Organitza l’Associació Acció Intenacional per la Pau).

☛ Espectacle multidisciplinar de poesia de la mà de Poetes del Guinardó, Cia “No somos Whoopi Golberd” amb tast de l’obra “Feminismes negres”, flamenc amb Cal & Canto i música de Dona Cançò.

Coordinació i dinamització artística: CEMG i Dona Cançó.

Organitza: grups i entitats vinculades a la Plataforma Creatives fent Xarxa i Consell de les Dones d’Horta-Guinardó, amb el suport de La Bonne.

Taller d'historia

19:00 to 21:00

El 3er dimecres de cada mes El Pou us convida a una tertúlia oberta per debatre algun tema històric presentat per un membre del seu equip. Activitat interactiva on, a partir d’unes dades introductòries, tothom pot dir-hi la seva. En diem Taller per significar la participació dels assistents. En la primera sessió s’estudiarà un plànol militar de 1865 i ens fixarem en els elements relacionats amb el territori del Districte. Organitza: El Pou, Grup d’Estudi de la Vall d’Horta i la Montanya Pelada.

Recupera l’IRPF de la MATERNITAT!

19:00

Què hem de fer per recuperar l’IRPF de es prestaccions de maternitat? Quins passos hem de seguir un cop iniciat el procdiment? Ens ho explicarà Mònica Tornadijo Sabaté.

Organitza:  mamaG

RE-FESTA

18:00

Una activitat per a totes les edats SESSIONS Km 0 amb World music

* Músiques del món DANSA I EXPRESSIÓ LLIURE

* EL PODER DEL CANT

* DANSES CIRCULARS

Porta roba cómoda i aigua per beure | Aportació 5 euros

Organitza: L'Associació COMPÀS

La crisi se'n va? La pobreza es queda.

19:00

Xerrada-debat amb la participació de:

 >> Josep Bell, activista i sindicalista de les Marxes de la dignidad

>> Les Kellys, Associació de cambreres de pis a l'hosteleria

>> Mila Alcaine, de l'AVV Joan Margall del Guinardó

 

Organitza: Observatori Guinardó-Can Baró en defensa dels Serveis Públics i Drets Socials, Assemblea Social Guinardó-Can Baró

Cinefòrum EL HOGAR DE LAS NIÑAS

19:00

En un llogaret situat enmig d’un bosc tropical i prop de Calcuta hi ha una residència que acull a més de 300 nenes de la tribu santal, considerades intocables. Un documental de Marcel Vaig Xifrar, veí del barri, i Raúl Roda, i protagonitzat per Guzmán Llac, representant de l’ONG “La llar de les nenes”. Amb la participació de Blau-Magenta, associació usuària del casal, de cooperació amb India.

Monòleg “MUJER ROTA”

19:30

Versió teatral del monòleg de Simone de Bouvoire que posa en escena la vida d’una dona revolucionada pel seu desig d’autonomia i llibertat marital. A continuació es desenvoluparà una xerrada-debat sobre les temàtiques de gènere que desprèn l’obra i el pensament de l’autora Aportació 5 euros Organitza: Apyfab (Asociación Peñas y Filiales Argentinas en BCN)

Concert “Tast de cançons”

19:00

Repertori variat amb cançons d’arreu del món i especialment la cantata “ Els Guardians” creada pel pianista Brando Borras, amb motiu del 30è aniversari de la Coral Font de’n Fargues. La coral està adscrita al Casal Font d’en Fargues i a l’any 2006 va rebre el XXè Premi Horta-Guinardó. Organitza: Coral Font de’n Fargues.

Cicle #DONA i MARTINENC

19:00 to 21:00

☛ CONFERÈNCIA DONA I ESPORT, REPTES I FETS. Amb assistència dels equips femenins de bàsquet, hoquei patins, Running i Judo. Organitza: F.C. Martinenc

Reptes de l’educació a l’escola d’avui

19:00

En el marc del 90è aniversari, l’Escola Guinardó obre la reflexió sobre els punts forts i els punts febles del sistema educatiu, amb tres persones vinculades a l’escola i actualment profesionals de referència en els seus àmbits: Albert Sangrà Morer - Doctor en Pedagogia, professor de la UOC i director de la Càtedra UNESCO; Màrius Serra Roig – Filòleg anglès, escriptor i enigmista; Montse Palacio Riera – Doctora en medicina i professora associada de la UB.

Organitza: Escola Guinardó SCCL

EXPOSICIÓ "RACONS DE BARCELONA"

10:00 to 21:00

Racons de Barcelona, és una exposició que recull algunes les millors fotografies realitzades pels membres del Grup de Fotografia de LUDÀLIA durant el curs 2015-2016.

Són fotografies que mostren diferents indrets de la ciutat. Aquets llocs més o menys coneguts que entre tots i totes hem decidit d’anar-hi i fotografiar.

Aquestes rutes fotogràfiques que hem anat  fent, ens fan descobrir o redescobrir llocs molt diversos, fixar-nos amb molts detalls que moltes vegades ens passen desapercebuts, aprendre trucs i diferents tècniques fotogràfiques,  interactuar amb la comunitat i amb els diferents membres del grup, veure i analitzar moltes fotografies, ser crítics, aprendre a seleccionar  fotos, etc.

I sobretot  gaudir dels indrets de la nostre fantàstica ciutat !!

Si ets curiós… i no saps on és el lloc d’alguna fotografia,  pregunta’ns i  farem memòria.

T’esperem!

Inauguració: Divendres 21 d’abril 19:00h

Organitza: Fundació Ludàlia