Agenda del Casal

Dilluns, 13/02/2017

Exposició "Congo, la guerra eterna"

10:00 to 20:00

Exposició sobre el conflicte que es pateix des de fa dècades a la República Democràtica del Congo.

Aquesta mostra fotogràfica posa de manifest la denúncia de la violació constant dels drets humans a través de la mirada solidària de l'Alfons, en col.laboració amb la Fundació Món-3.

Xerrada REFORMA HORÀRIA I ENSENYAMENT

19:00

Xerrada col.loqui sobre com pot influir la reforma horària en l'ensenyament, tant per les escoles com per les famílies, a càrrec de Fabián Mohedano, treballòleg, diputat del Parlament i impulsor de la reforma horària.

Organitza: AMPA ESTEL-GUINARDÓ.

EL BALL DE SALÓ dels DIVENDRES

16:30 to 19:30

Tots els divendres de 16.30 a 19.30 h

Música de saló, paso doble, tang, vals...

Organitza: Casal de Gent Gran del parc del Guinardó

Projecte agro-ecològic de l'HORT URBÀ

11:00 to 13:00

Plantem tomàquet, carbassa, ceba, albergínia, pebrot.

El Grup de l'Hort del Mas Guinardó s'obre al barri del Guinardó el primer dissabte de cada mes, d'11 a 13 hores, per compartir les tasques agrícoles.

Concert "Saló de Músics"

17:30

Concert a càrrec dels alumnes de l'Estudi Musical "Saló de Músics". Pianistes i guitarristes de 5 a 18 anys interpretaran obres clàssiques, pop, jazz d'entre altres gèneres.

Organitza: Saló de Músics.

Cercle Diàlogic: “La Carta de la Terra”

19:30

La Carta de la Terra”. Seguirem desgranant el document; donat el seu ric contingut i excepcional importància, prou paga la pena no anar-hi de pressa en el seu estudi. Tots podem i hem de dir la nostra en el diàleg que s’estableixi. Hi tens un espai, encara que no hi hagis vingut abans. De tota manera, si penses venir millor que ens ho diguis i et passarem el material. Si es ve per primera vegada comunicar-ho al T.934553017.

Organitza: Cooperativa Cultural Rocaguinarda.

Cicle #DONA i MARTINENC

19:00 to 21:00

☛ CONFERÈNCIA DONA I ESPORT, REPTES I FETS. Amb assistència dels equips femenins de futbol i de natació sincronitzada.

Cicle #DONA i MARTINENC

19:00 to 21:00

☛ CONFERÈNCIA DONA I ESPORT, REPTES I FETS. Amb assistència dels equips femenins de futbol i de natació sincronitzada.

Trobada DONES CREADORES d’HORTA-GUINARDÓ

18:00

Les dones creem vida, art, relacions, coneixements, xarxa, comunitat... El “Casal de les Dones” acull aquesta trobada amb:

☛ presentació del projecte Wikidones Horta-Guinardó a càrrec de les dones participants

☛ Presentació del projecte Teixint vincles a càrrec de dones participants del barri Sagrada Famìlia (Organitza l’Associació Acció Intenacional per la Pau).

☛ Espectacle multidisciplinar de poesia de la mà de Poetes del Guinardó, Cia “No somos Whoopi Golberd” amb tast de l’obra “Feminismes negres”, flamenc amb Cal & Canto i música de Dona Cançò.

Coordinació i dinamització artística: CEMG i Dona Cançó.

Organitza: grups i entitats vinculades a la Plataforma Creatives fent Xarxa i Consell de les Dones d’Horta-Guinardó, amb el suport de La Bonne.

Taller d'historia

19:00 to 21:00

El 3er dimecres de cada mes El Pou us convida a una tertúlia oberta per debatre algun tema històric presentat per un membre del seu equip. Activitat interactiva on, a partir d’unes dades introductòries, tothom pot dir-hi la seva. En diem Taller per significar la participació dels assistents. En la primera sessió s’estudiarà un plànol militar de 1865 i ens fixarem en els elements relacionats amb el territori del Districte. Organitza: El Pou, Grup d’Estudi de la Vall d’Horta i la Montanya Pelada.

Recupera l’IRPF de la MATERNITAT!

19:00

Què hem de fer per recuperar l’IRPF de es prestaccions de maternitat? Quins passos hem de seguir un cop iniciat el procdiment? Ens ho explicarà Mònica Tornadijo Sabaté.

Organitza:  mamaG

RE-FESTA

18:00

Una activitat per a totes les edats SESSIONS Km 0 amb World music

* Músiques del món DANSA I EXPRESSIÓ LLIURE

* EL PODER DEL CANT

* DANSES CIRCULARS

Porta roba cómoda i aigua per beure | Aportació 5 euros

Organitza: L'Associació COMPÀS

La crisi se'n va? La pobreza es queda.

19:00

Xerrada-debat amb la participació de:

 >> Josep Bell, activista i sindicalista de les Marxes de la dignidad

>> Les Kellys, Associació de cambreres de pis a l'hosteleria

>> Mila Alcaine, de l'AVV Joan Margall del Guinardó

 

Organitza: Observatori Guinardó-Can Baró en defensa dels Serveis Públics i Drets Socials, Assemblea Social Guinardó-Can Baró

Cinefòrum EL HOGAR DE LAS NIÑAS

19:00

En un llogaret situat enmig d’un bosc tropical i prop de Calcuta hi ha una residència que acull a més de 300 nenes de la tribu santal, considerades intocables. Un documental de Marcel Vaig Xifrar, veí del barri, i Raúl Roda, i protagonitzat per Guzmán Llac, representant de l’ONG “La llar de les nenes”. Amb la participació de Blau-Magenta, associació usuària del casal, de cooperació amb India.

Monòleg “MUJER ROTA”

19:30

Versió teatral del monòleg de Simone de Bouvoire que posa en escena la vida d’una dona revolucionada pel seu desig d’autonomia i llibertat marital. A continuació es desenvoluparà una xerrada-debat sobre les temàtiques de gènere que desprèn l’obra i el pensament de l’autora Aportació 5 euros Organitza: Apyfab (Asociación Peñas y Filiales Argentinas en BCN)

Concert “Tast de cançons”

19:00

Repertori variat amb cançons d’arreu del món i especialment la cantata “ Els Guardians” creada pel pianista Brando Borras, amb motiu del 30è aniversari de la Coral Font de’n Fargues. La coral està adscrita al Casal Font d’en Fargues i a l’any 2006 va rebre el XXè Premi Horta-Guinardó. Organitza: Coral Font de’n Fargues.

Cicle #DONA i MARTINENC

19:00 to 21:00

☛ CONFERÈNCIA DONA I ESPORT, REPTES I FETS. Amb assistència dels equips femenins de bàsquet, hoquei patins, Running i Judo. Organitza: F.C. Martinenc

Reptes de l’educació a l’escola d’avui

19:00

En el marc del 90è aniversari, l’Escola Guinardó obre la reflexió sobre els punts forts i els punts febles del sistema educatiu, amb tres persones vinculades a l’escola i actualment profesionals de referència en els seus àmbits: Albert Sangrà Morer - Doctor en Pedagogia, professor de la UOC i director de la Càtedra UNESCO; Màrius Serra Roig – Filòleg anglès, escriptor i enigmista; Montse Palacio Riera – Doctora en medicina i professora associada de la UB.

Organitza: Escola Guinardó SCCL

EXPOSICIÓ "RACONS DE BARCELONA"

10:00 to 21:00

Racons de Barcelona, és una exposició que recull algunes les millors fotografies realitzades pels membres del Grup de Fotografia de LUDÀLIA durant el curs 2015-2016.

Són fotografies que mostren diferents indrets de la ciutat. Aquets llocs més o menys coneguts que entre tots i totes hem decidit d’anar-hi i fotografiar.

Aquestes rutes fotogràfiques que hem anat  fent, ens fan descobrir o redescobrir llocs molt diversos, fixar-nos amb molts detalls que moltes vegades ens passen desapercebuts, aprendre trucs i diferents tècniques fotogràfiques,  interactuar amb la comunitat i amb els diferents membres del grup, veure i analitzar moltes fotografies, ser crítics, aprendre a seleccionar  fotos, etc.

I sobretot  gaudir dels indrets de la nostre fantàstica ciutat !!

Si ets curiós… i no saps on és el lloc d’alguna fotografia,  pregunta’ns i  farem memòria.

T’esperem!

Inauguració: Divendres 21 d’abril 19:00h

Organitza: Fundació Ludàlia