Agenda del Casal

Divendres, 31/03/2017

EXPOSICIÓ "RACONS DE BARCELONA"

10:00 to 21:00

Racons de Barcelona, és una exposició que recull algunes les millors fotografies realitzades pels membres del Grup de Fotografia de LUDÀLIA durant el curs 2015-2016.

Són fotografies que mostren diferents indrets de la ciutat. Aquets llocs més o menys coneguts que entre tots i totes hem decidit d’anar-hi i fotografiar.

Aquestes rutes fotogràfiques que hem anat  fent, ens fan descobrir o redescobrir llocs molt diversos, fixar-nos amb molts detalls que moltes vegades ens passen desapercebuts, aprendre trucs i diferents tècniques fotogràfiques,  interactuar amb la comunitat i amb els diferents membres del grup, veure i analitzar moltes fotografies, ser crítics, aprendre a seleccionar  fotos, etc.

I sobretot  gaudir dels indrets de la nostre fantàstica ciutat !!

Si ets curiós… i no saps on és el lloc d’alguna fotografia,  pregunta’ns i  farem memòria.

T’esperem!

Inauguració: Divendres 21 d’abril 19:00h

Organitza: Fundació Ludàlia

Interpretar el paisatge de la ciutat des del terrat del casal del Mas Guinardó.

11:00 to 12:30

Al terrat del Casal tenim una vista privilegiada de la ciutat. Observarem, reconeixerem i sentirem Barcelona per entendre el nostre paisatge, compartim memòries i pensem el que podem fer per conservar-lo. Les persones participants estan convidades a portar fotografies relacionades amb Barcelona.

A càrrec del col.lectiu d'educació ambiental, disseny, consultoria Sylvatica Facebook: @lasylvatica

Les i els participants estan convidats a portar fotografies relacionades amb Barcelona

 

Programa

11:00 - 11:05  Acollida i presentació del col·lectiu Sylvatica.

11:05 - 11:15  Introducció: què és un paisatge? Que vol dir analitzar un paisatge?

11:15 - 11:55  Evolució del paisatge barceloní: activitat en grups. Sobre un mapa de Barcelona els participants donen forma, dibuixen com era la ciutat  en diferents moments històrics i reflexionen sobre com serà en un futur.

11:55 - 12:20  Memòries orals: història del paisatge. Comparació entre passat i present amb fotografies històriques de paisatge i de vida diària, mapes... Els participants estan convidats a compartir les seves memòries (o fotografies).

12:20 - 12:30  Conclusions. El paisatge no és només un quadre. Què podem fer per conservar-lo?