Agenda del Casal

Dimecres, 04/10/2017

Presentació de la 25a convocatòria LES ÀVIES I ELS AVIS ESCRIUEN CONTES I ELS INFANTS ELS DIBUIXEN

18:00

Estrena el bloc de programació "Amb la GRAN gent GRAN"!, l'Associació Nou Horitzó amb la presentació al barri de la 25a convocatòria: “Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen”.

Si tens més de 55 anys i t’agrada escriure contes, pots participar en aquesta iniciativa de l’associació “Nou Horitzó”. El conte pot estar escriptor en català i en espanyol. 

Participa!

Organitza: Associació Nou Horitzó 

Aquí les bases:
http://nouhoritzo.cat/bases-de-participacio-avis-i-avies/

LES ÀVIES I ELS AVIS ESCRIUEN CONTES I ELS INFANTS ELS DIBUIXEN

18:00

Si tens més de 55 anys i t’agrada escriure contes, pots participar en aquesta iniciativa de l’associació “Nou Horitzó”.
El conte pot estar escriptor en català i en espanyol. Participa! Organitza: Associació Nou Horitzó.

L’ENVELLIMENT DE LA PERSONA AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL

17:30

Dins el cicle "Amb la gran gent gran! del mes d'octubre, acollim aquesta xerrada amb famílies. Una oferta formativa per a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual. A càrrec de Marissol Matamoros. Inscripció: roser@ascamil.org – tel. 93 455 07 66. Organitza: Associació d’Amics del Taller Escola Sant Camil

GUAU GUINARDÓ

09:30 to 20:00

Organitza: El Cisne Negro Voluntarios, amb la col·Laboració de AP y FAB, mamaG i Peona i Peó i Plataforma Solidaria de Artistas para los Animales

Hort obert "Transplantem el planter i fem manteniment de les taules de cultiu !"

11:00 to 13:00

Com cada primer dissabte de mes, l'Hort del Mas Guinardó obre les seves portes al barri per engegar les tasques de tardor, en aquest cas transplantar el planter i fer el manteniment de les taules de cultiu. 

La Mostra de Teatre de Districte H-G arriba al Mas Guinardó amb l'obra "SÓC PUTA I QUÈ?"

18:00

Un any més el CEMG acull obres de la Mostra de Teatre de Districte H-G.La primera és dissabte 7 d'octubre amb la Cia Joves dels Lluïsos que representarà l'obra "SÓC PUTA I QUÈ?", dirigida per Pere Puértolas. El text d'aquesta obrava ser guanyador del primer premi del concurs literari Lletres Joves 2016 H-G en la categoria de Microteatre.  Entrada: 4€

Cercle dialògic

19:30

Inici de curs. Bon moment per començar qui vulgui saber i compartir. Ens proposem aprendre a “llegir el món” a través del diàleg, a partir de textos i experiències. En igualtat i la llibertat, som aprenents i ensenyants
alhora. Sereu benvingudes i benvinguts. Elaborarem entre totes el programa mínim del curs 2017-2018.
Si es ve per primera vegada comunicar-ho al T.934553017.
Organitza: Cooperativa Cultural Rocaguinarda

Cercle de diàleg "Empoderament, economia i pau""

19:00

Cercle de diàleg entorn a com l’economia que empodera camina cap a la pau, des de la inicativa d’Economia Humana, una economia al servei de l’ésser humà i la vida, ajuntant etica i benefis, de persona a persona. 

Co-organitzat amb Economia Humana.

"El nostre fill no viu/rà. I ara què?, dins la 7ena DIADA “PETITS AMB LLUM”

19:00

Dins la 7ena DIADA “PETITS AMB LLUM”. Aquesta sessió tracta. "El nostre fill no viu/rà. I ara què?>> Acompanyament a les famílies en els primers moments, des de l’àmbit hospitalari."

Amb la participació de: Montse Palacio: Metge Consultora Sènior de BCNatal (Hospital Clínic/ Hospital Sant Joan de Déu). Cap de Secció d’Obstetrícia d’Alt Risc.

Maria Llavoré: Llevadora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. 

Juanita Cajiao: Psicòloga Perinatal i Infantil actualment doctorant-se a la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. 

Marc Solanelles: cofundador de l’Associació Little Stars de la Catalunya Central. Pare de l’Arlet, que va morir a la setmana 33 de gestació.

Isa Palomero: Mare de l’Enzo que va morir a la setmana 36 de gestació.

Organitza: Petits amb llum

"El procés del dol. Acompanyament emocional d’un dol oblidat, tant de les famílies com dels professionals"

19:00

Dins la 7ena DIADA “PETITS AMB LLUM”, aquesta sessió tracata"El procés del dol. Acompanyament emocional d’un dol oblidat, tant de les famílies com dels professionals". Amb les aportacions de: Cristina Silvente: Psicòloga perinatal. Coautora de “Las voces olvidadas”. Tutora docent del Grau de Psicologia de la UOC. Professora en el Postgrau de Psicologia Perinatal de la Fundació URV. Clàudia Alonso: Infermera Especialista en Pediatria de la UCI de nounats de Sant Joan de Déu i membre fundadora de CUPANE (Associació Catalana de Cures Paliatives Neonatals i Gestacionals)
M Teresa Pi-sunyer: Doctora en Psicologia. Responsable de l´“Espai de Paraula” de l’Hospital de la Vall d´Hebron.
Norma Grau: Fotògrafa i psicòloga, des de 2010 realitza el projecte Stillbirth com una forma d’acompanyament a les famílies que han perdut el seu nadó durant la gestació, el part o poc després. Noelia Sánchez: Treballadora Social. Doula especialitzada en dol gestacional i neonatal i Terapeuta Gestalt en formació. Fundadora del projecte Cor a Cor arrel de la mort de la Cora, la seva primera filla. Raúl i Rocío: Pares de la Iris i la Nadia que van perdre les seves filles a les 28 i 29 setmanes de gestació i van contactar amb la Norma Grau per a fer-se fotos d’acomiadament amb la seva segona filla.
Nazaret Corbalán: Mare de la Nora que va morir al cap de 5 dies de néixer.

Presentació de la 1a FIRA DE CONSUM RESPONSABLE I MERCAT SOCIAL D'H-G

19:00 to 21:00

Acte de presentació de la Fira i inici de la corresponent campanya de difusió amb un tast de productes Km 0. La Fira tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17/12/17 a l'esplanada del Casal.  

S'ajorna el taller de tapes veganes dins del cicle ALIMENTA’T en TOTS els SENTITS!

18:00 to 20:00

Ajornem aquest taller previst dins de la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, us fem aquesta activitat entorn una alimentació ètica al voltant de l'experiència de fer tapes veganes. A càrrec del projecte Almas Veganas. * Taller gratuït amb places limitades. Cal inscripció prèvia a consergeria. Us avisarem de la nova data. 

"Visibilització del dol. Projectes artístics fets des del cor", dins les

18:00 to 21:00

Dins la 7ena DIADA “PETITS AMB LLUM”., aquesta sessió tracta la "Visibilització del dol". Projectes artístics fets des del cor, nascuts d’experiències personals i que han ajudat a fer més visible el dol gestacional i perinatal. Amb la participació de: Gemma Brió: Autora i actriu de l’obra teatral “Llibert”, una tragèdia moderna sobre una vida de només 15 dies i també sobre el món i les relacions humanes, vist des de la lucidesa d’una situació extrema. Laura Arranz: Mare d’en Gael que comparteix l’experiència de la pèrdua del seu fill a les 40 setmanes de gestació des del seu canal de Youtube “Loveoflaura”. Eva Domínguez: Periodista especialitzada en projectes digitals i internet. Autora del vídeo “Bebés invisibles”, de la sèrie audiovisual sobre el naixement “Nacer es un mundo”. Organitza: Petits amb Llum. Amb la col·laboració de Cor a Cor i Stillbirth

Conferència-taller: Alimentació nutritiva en la infància dins el cicle d'"Alimentació sana i nutrició emocional"

11:00 to 12:30

Aquesta xerrada organitzada per mamaG "Alimentació nutritiva en la infància" aborda com ens relacionem amb el menjar? Com influeix això en les nostres emocions? Com influeix la relació amb la nostra mare en la nostra alimentació i la nostra relació amb el menjar a l’hora de nodrir als nostres fills?. Cal inscripció prèvia: mamag@mamag-bcn.org | 633 83 33 48

S'ajorna la sessió "Alimenta el cos dansant". Sessió de dansa lliure.

18:00 to 21:00

Ajornem aquesta activitat dins del cicle "ALIMENTA’T en TOTS els SENTITS!", us proposem alimetnar-nos dansant amb aquesta proposta de Compàs/RITMIX Km 0. Us avisarem de la nova data. 

Taller vivencial, Tens fills petits o adolescents? dins el cicle "Alimentació sana i nutrició emocional".

09:30 to 14:00

Aquest taller vivencial, Tens fills petits o adolescents? T’agradaria descobrir una altra manera de gaudir el menjar amb els teus fills? Com influeixen les emocions en la nostra manera d’alimentar-nos i de nodrir? Com influeix l’aliment en les nostres emocions?. A càrrec d’Eleonora Lanzillotta, creadora de Crecer Criando, Consteladora familiar, Terapeuta gestalt, especialitzada en atenció a parelles i famílies. Assessora en alimentació natural i energètica. Doula i mamà. Cal inscripció prèvia: mamag@mamag-bcn.org | 633 83 33 48

Xerrada CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA

19:00

Parlarem dels agents socials i polítics que la van protagonitzar: camperols i camperoles, obrers, soldats, soviets i nacions oprimides... en un context de Guerra mundial. Amb Víctor Ríos (historiador e investigador del Centre d’Estudis sobre Moviments socials de la Universitat Pompeu Fabra), David Karvala (activista de moviments socials i polítics nticapitalistes. Autor del llibre: Rusia 1917. La Revolución rusa y su significado hoy.) 

Organitza: Observatori Guinardó-Can Baró en defensa dels Serveis Públics i Drets Socials.

L'ASSETJAMENT ESCOLAR. COSES DE TOTS I EL TEU QUÈ FAS?

18:00

Xerrada per a tothm.

Entrada lliure.

Organitza:_ NACE 

noalacoso.org
Facebook
@No_AcosoEscolar

Cinefòrum “LA GRAN GENT GRAN”

19:00

Passi del documental “La gran gent gran” realitzat per l’associació elParlante amb gent gran de Les Corts amb metodologia participativa dins la programació centrada en la gent gran d'aquest mes. 

TALLER DE DRETS ENERGÈTICS

18:00

Com evitar l’assetjament de comercials agressius. En el marc de la campanya municiapl “POSEM TOTA L’ENERGIA!”

Vermut LITERARI

11:00 to 13:00

Aquest vermut literari aplega activitats com tallers de collages i escultures d’objectes diversos + Jocs d’escriptura i dibuix automàtics + Recital de poesies + Vermut al porxo. Organitza: GUINARDÓ VOL ESPAIS i Revista Rosita.

HALLOWEENYADA! al Mas Guinardó

17:00

Els més petits de l’agrupament celebren, com cada any, el més deliciós i tradicional de la Castanyada i el més esgarrifós i emocionant del Halloween en una activitat plena de jocs i tallers per a nenes i nens de 6 a 11 anys del barri. Organitza: A. Scouts Mas Guinardó-31

NEUROMANTER en concert

19:00

Electronic Soundscapes | Crónicas Tour 2017. Organitza: Neuromanter

IV Trobada projecte RADARS

11:00 to 13:30

En el marc del Dia Internacional de la Gent Gran, les entitats implicades al projecte celebraràn la 4a Festa del projecte al Mas Guinardó !