Agenda del Casal

Divendres, 02/03/2018

EXPOSICIÓ: 'DEL TERRA A LA PARET'. DEL 19 DE FEBRER AL 2 DE MARÇ

Horari: 17:00

Sèrie "Tòtems" Mosaics hidràulics i altres paviments Acrílics sobre fusta.

Mostra de reproduccions de mosaics i paviments que, per un motiu o un altre, han esdevingut una font d'inspiració. El treball sobre les petites peces de fusta ha permès experimentar amb la composició que, ara per ara, ha donat lloc a la sèrie "Tòtems" i ha iniciat la sèrie "Catifes".

A càrrec de Laura Herraiz.

'TXEMA: THE POSTMAN, ESPECTACLE DE MÀGIA'

Horari: 18:00

THE POSTMAN. Ja ha arribat! I té correspondència per lliurar.

Diuen que és l'únic carter que ha repartit paquets i cartes a més de vint països dels cinc continents. Ha lliurat paquets a la Reina d'Anglaterra, al Papa, a diferents presidents de la Casablanca i a sultans del llunyà Orient. Viatja sol. Bé, sempre li acompanyen la seva gorra, la seva cartera i un mocador. Evidentment distribueix tot el que té a un destinatari. Però avui, en acabar la feina se n'adona que té un paquet sense adreça ni remitent. No sap per a qui és. Què ha de fer? Decideix obrir-ho i descobrir què conté aquest paquet. Són objectes estranys amb els quals se li presenten situacions inexplicables. Mai s'hauria imaginat el que li va passar amb aquest paquet sense propietari.

Ja no viatjarà mai més sol. Sempre, sempre, estarà acompanyat.

Recomanat per a nens i nenes a partir de 6 anys

PREU ENTRADA 3€: Entrades disponibles a Secretaria del Casal en horari habitual. 

CALÇOTADA POPULAR FONT D'EN FARGUES

Horari: 14:00

El proper 4 de Març celebrem la gran Calçotada Popular a la plaça de l'esglèsia.

Calçots amb romesco
Botifarra amb mongetes
Postre, pa, vi i aigua

I a les 16,30 hores actuació del Sobrino del Diablo a la Cafeteria del Casal.

Venda de tiquets a partir del 14 de febrer a la Cafeteria del Casal.
Preu Adult: 12€
Preu Infantil: 7€

Organitza Associació de Veïns i Veïnes de Font d'en Fargues.
 

 

TEATRE: 'EL PRINCIPI D'ARQUÍMEDES'

Horari: 18:00

'EL PRINCIPI D'ARQUÍMEDES' de Josep Maria Miró i Coromina.

Josep Maria Miró construeix dins l'àmbit clorós d'una piscina municial, parabola perfecta de la nostra societat asèptica fins a l'excés, una història a partir d'un fet que no sabem si és real o no.

PREU: 5 EUROS

A càrrec del Grup de Teatre de l'ACR de Fals.

Organitza: Grup de Teatre TdC

EXPOSICIÓ: 'SUEÑOS DE LUZ'

Horari: 17:00

'Els somnis son diferents per cada persona, jo he creat desde la meva pròpia imaginació una visió irreal, gràcies al fotomontatge i la doble exposició'.

A càrrec de Patricia Castán.

 

DÓNA VIDA AL CASAL!

Horari: 16:00

Vine a donar sang al Casal! Tan sols trigaràs 20 minuts en salvar 3 vides.

Abans de donar sang és important resoldre alguns dubtes. Algunes preguntes clau que us orientaran abans d’assistir a donar sang!

Qui pot donar sang?

Qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard de 450 ml.

Amb quina freqüència es poden fer les donacions de sang?

Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

Cal fer alguna cosa especial abans de donar sang?

És recomanable no estar en dejú. Bàsicament cal menjar el que mengem normalment i, si podem, prendre una mica més de líquids. És important no prendre aspirina ni res que porti àcid acetilsalicílic, durant 72 hores abans d’una donació, com a mínim, ja que interfereix en el funcionament normal de les plaquetes.

Es fa alguna mena de reconeixement abans de procedir a la donació de sang?

Sí. Es demanen una sèrie de dades a la persona que decideix donar sang i se li passa una enquesta que ha de respondre per tal de detectar possibles factors de risc que desaconsellin la donació. També se li treu una gota de sang per tal de conèixer l’hemoglobina i es mesura sempre la pressió sanguínia i el pols.

És important la pressió sanguínia en la donació de sang?

Sí. Les persones amb la pressió màxima per sobre de 18 mmHg o la mínima per sobre de 10 mmHg no poden donar sang. De tota manera, les persones hipertenses, tractades i ben controlades en poden donar si en aquell moment la tenen normal. Les persones baixes de pressió poden donar sang tranquil•lament.

Es pot agafar alguna malaltia infecciosa durant la donació de sang?

No. Donant sang no et pots contaminar amb cap malaltia infecciosa. Els materials que s’utilitzen són d’un sol ús i, per tant, utilitzats únicament per al/la donant en la seva donació.

Quant de temps es triga en fer una donació de sang?

L’extracció la fan infermers/es ben preparats/des i eficients, aconseguint que la donació duri , només, entre set i deu minuts. En aquest temps, es treu una bossa de sang de 450 ml i, una vegada acabada la donació, cal prendre un petit refrigeri, sobretot líquids, per ajudar a recuperar el volum sanguini. Cal anar preparat/da a passar entre 1/2 hora i ¾ d’hora en una donació de sang.

Com em trobaré després de la donació?

La gran majoria de persones donants es troben perfectament bé després d’una donació. Tan sols es donen situacions de mareig en una de cada 200 donacions. Per tal de prevenir-ho és recomanable beure més líquids del normal durant les següents 12 hores.

Es pot fer esport després de donar sang?

Depèn del tipus d’esport i de la seva intensitat. Se’n pot practicar sempre que no es faci un sobreesforç. En el cas de persones que entrenen regularment, només es recomana beure molt líquid en les hores següents a la donació. En els casos en què no es practica esport amb assiduïtat o bé es realitzen entrenaments intensius es recomana deixar passar unes 6 hores aproximadament. No podran donar sang les persones que en les 12 hores següents hagin de desenvolupar esports considerats d’alt risc.

Quan triguem a recuperar el que hem donat?

Pel que fa al volum sanguini, en 4 o 5 hores es recupera totalment. Els glòbuls blancs en 12 hores, les plaquetes en 3 dies i els glòbuls vermells en 2 mesos. És per això que es fa imprescindible guardar aquest interval de temps entre donacions de sang.

Organitzat per: Banc de Sang i Teixits

CINEMA: 'CÉSAR DEBE MORIR'

Horari: 21:00

Dirigida per Paolo i Vittorio Taviani.

Col·loqui i presentació a càrrec del grup de Teatre TdC.

Organitza: FF Cinema i el Grup de Teatre TdC.

PREU: 3 EUROS

TALLER DE CISTELLS AMB VÍMET: DISSABTE 10 DE MARÇ A LES 10H. INSCRIPCIONS DEL 19/2 AL 6/3!

Horari: 10:00

Descobriràs les tècniques bàsiques de teixit de cistelleria tot fent un cistell de ovalat. Aprendrem a reconèixer i a preparar les fibres vegetals per a poder fer-les servir per a la elaboració de cistells.

Inscripcions del 19/2 al 6 de març a la secretaria del Casal.

Preu: 50€

A càrrec de Mònica Guilera: http://monicaguilera.blogspot.com.es/

KABARETE EN FEMENÍ

Horari: 21:00

M​alabars, acrobàcies​, equilibris, aeris​ i ​...molt sentit de l'humor! i algunes sorpreses liles que sobrevolaran l'espectacle, en ​aquest kabarete no ​hi ​faltarà de res!​
Vine a gaudir de l'espectacle mentre sopes o prens alguna cosa.

TAQUILLA INVERSA

CONFERÈNCIA "LLIBRE DE LES DONES: ESTER"

Horari: 17:30

'Ester. La dona que fa servir els seus encants per salvar el seu poble'.

A càrrec de M. Pau Trayner Vilanova. Doctora en Antropologia Cultural. Llicenciada en Filosofia i Lletres i Teologia Fonamental.

Organitza: Col·leciut de Dones per l'església i la Paritat.

 

 

CÀPSULA: 'RENOVABLES A LA LLAR'

Horari: 18:00

En aquest taller resseguirem quines energies renovables podem integrar a la nostra llar, els procediments per legalitzar instal·lacions d'autoproducció elèctrica i coneixerem quins aspectes hem de valorar a l'hora de fer una instal·lació.

Inscripcions a partir del 26 de febrer al 12 de març.

ACTIVITAT GRATUÏTA

"SIGO SIENDO EL REY": ESPECTACLE DE TEATRE INFANTIL

Horari: 18:15

El taller de teatre infantil del Casal de la Font d’en Fargues presenta “Sigo siendo el rey”. Una obra de teatre basada en “el rei meló”. Un petit divertimento que parla sobre l’abús de poder i la ximpleria humana.

Espectacle de teatre a càrrec del taller de teatre infantil del Casal.

Entrades a la venda a partir del 12 de Març a la secretaria en l'horari habitual.

PREU ENTRADA: 1€

TEATRE: "CANCÚN"

Horari: 21:00

'Dos matrimonis que es coneixen des de fa 25 anys, viatgen de vacances a Cancún. Una nit, després de unes copes de més la Remei revela un fet del passat que va decidir la selecció de les actuals parelles... Al matí següent tot ha canviat per a la Remei, ja que no sap si la nova situació creada és un joc dels seus amics o una altra realitat'.

De Jordi Galceran
A càrrec del Grup de Teatre 'Indòmit Teatre'
Organitza grup de Teatre Casinet
PREU: 5 EUROS

CASAL A PUNT: 'RECICLATGE AMB GANXET'

Horari: 17:30

Vine a compartir els teus, ens ajudarem amb les diferents tècniques i amb un té pensarem la pròxima obra col·lectiva.  
Activitat gratuïta a la Cafeteria del Casal.
Dins el projecte del TROK

Organitza: Casal Font d'en Fargues
 

 

CONFERÈNCIA "LA GENT GRAN DEL SEGLE XXI: PREVENCIÓ I SEGURETAT DE LES PERSONES GRANS"

Horari: 17:30

A càrrec de Mario Cugat. Enginyer, voluntari del Gabinet d'Estudis de FATEC.

DIVENDRES MUSICAL CONCERT: 'LLUIS ARQUER'

Horari: 21:30

D’educació musical clàssica, Lluis de Arquer és un creador musical amb una gran capacitat expressiva. És a través de les seves conegudes improvisacions i composicions per a piano, on la seva personalitat, mostra millor la màgia de la seva creativitat i la seva particular manera d’expressar a través del so, unint l’herència més exquisida dels clàssics a la intensitat rítmica i visceral de gèneres com el Pop o el Rock simfònic.

Organitza: Associació de veïns i veines de la Font d’en Fargues

PREU SOCIS: 3 EUROS
PREU NO SOCIS/ES: 5 EUROS

BARBES DE BALENA, El Maldà Teatre

Horari: 20:00

L’any 1883 la Dra. Dolors Aleu i Riera, la primera dona llicenciada en medicina de l’Estat espanyol que va exercir com a doctora, publica la tesi doctoral De la necesidad de encaminar por nueva senda la educación higiénico-moral de la mujer. Defensa aferrissadament la necessitat de l’educació de les dones, no només per a elles mateixes, sinó com a baula essencial per a la consecució d’una societat més avançada. Justifica que cal desterrar la cotilla de la indumentària femenina pels seus efectes nocius per la salut i perquè impedeix una mobilitat normal. La cotilla utilitzada com a presó. 133 anys més tard, si bé potser ja no s’estila aquell particular artefacte destinat a perfilar (i a deformar) la cintura femenina, la dona continua estant subjecte a cotilles reals i imaginàries que fa segles que porta. Avui, en ple segle XXI, la paraula, la música i el moviment s’entrellacen a l’escenari per explicar la fascinant història de la Dra. Aleu i la de tantes dones que han recorregut el mateix camí en aquesta direcció: de l’interior a l’exterior, de la cosa íntima a la cosa més externa, de l’espai privat al públic, de la família a la societat.

Espectacle dins el cicle de Barcelona Districte Cultural

***Hi haurà servei de cafeteria***

Reserva la teva entrada ON-LINE, presencialment al Casal o trucant al telèfon 934 205 941