Agenda del Casal

Dilluns, 05/11/2018

EXPOSICIÓ: "MIRARTE"

Horari: 17:00

'Mirarnos con creatividad, es abrir una puerta a un mundo de posibilidades, para recrearnos sanamente a través de los colores y las formas'. 

Artista: Lorenzo Araujo.
http://apedazitos.blogspot.com/

Inauguració: Dilluns 5 de novembre a les 19 hores!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues.

EXPOSICIÓ 'SIM, DIBUIXANT DE LA REVOLUCIÓ'

Horari: 17:00 a 15:00

 

Exposició enmarcada dins l'acte de presentació del llibre 'SIM' del divendres 16 de novembre a les 19 hores. 

Presentació del llibre SIM. Dibuixant de la Revolució, per Joan Prados, coautor de la biografia de José Luís Rey Vila, SIM, destacat il·lustrador, cartellista, dibuixant i pintor que va viure a la Font d’en Fargues durant part de la Guerra Civil.
Hi haurà llibres a la venda.

Organitza: Grup d'Arxiu i memòria

ACTIVITAT GRATUÏTA

 

XERRADA PRESENTACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ 'BATERA IBILIZ'

Horari: 19:30

Vine a conèixer el projecte d'aquesta associació, que recolza iniciatives de desenvolupanet local en contextos vulnerables. Sentim a parlar d'iniciatives que treballen en poblats de l'Àfrica, doncs Batera Ibiliz ens hi acosta i compartirà amb nosaltres les seves experiències. Salut, educació, mediambient, gènere.... compartim punts de vista.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

Més Informació:

Web: http://bateraibiliz.org/

Facebook: Batera ibiliz

ESPECTACLE DE DANSA I CIRC 'IN-CONFORT' 

Horari: 20:00

Piruetes per trobar l'equilibri i acrobàcies per no sortir de la zona de confort? O vertiginoses tombarelles que ens apropen al precipici? Perquè no sempre volem estar-nos quiets; perquè també hi ha vegades que necessitem saltar sense saber si hi ha una xarxa que ens espera. I emprendre un viatge. I gaudir-ne. I quedar fora de la nostra zona de confort. I aprendre. I assaborir els moments. I aprofundir en el nostre In-Confort per fer un pas endavant. I canviar el rumb entre pirueta i pirueta, entre capgirell i capgirell, en un món d'acrobàcies en què l'equilibri no importa. Aquest és el camí que ha emprès la companyia Du’K’to amb un viatge cap a l'In-Confort, que és el més confortable de tots els viatges per a aquells a qui no els agrada quedar-se quiets.

RECOMANAT A PARTIR DE 7 ANYS

Més Informació:

Cia Du'k'to

Facebook: @ciaDuKtO 

ACTIVITAT GRATUÏTA / Dins el Cicle Barcelona Districte Cultural. Aforament limitat, imprescindible reserva d'entrades aquí.

RUTA POMPEU FABRA

Horari: 08:00

L’any 2018, per acord del Govern de Catalunya, es commemora la figura i l’obra de Pompeu Fabra per celebrar els 150 anys del seu naixement i 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. Així, en el marc de l’any Fabra, l’AVVFF us proposa una nova excursió cultural. La “Ruta Pompeu Fabra”. Serà el 10 de novembre. 

Com en anteriors viatges (Elna i els escenaris de la Batalla de l’Ebre), la ruta serà guiada per l’Assumpta Montellà. 

Els detalls a continuació:

8h. Sortida des del CASAL FONT D'EN FARGUES.
9,30h. Parada tècnica àrea autopista
10h. Visita museu de l'exili de la Jonquera, per conèixer l'exili dels intel.lectuals, i en concret dels dos personatges més importants, Pau Casals i Pompeu Fabra, tots dos exiliats a Prada de Conflent.
12h. Prada.
13h. Passeig pels carrers de Prada per conèixer on vivia Pompeu Fabra, el cafè on anava, amb lectures del mestre. 
14h. Dinar a Prada de Conflent (menú de 18€).
16h. Visita al cementiri de Prada, ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra, i lectura d'un poema de Salvador Espriu dedicat a Fabra. Cant dels Segadors i tornada
20h. Arribada al Casal.

Preu: 28 € (bus, entrades i assegurança)
Menú: 18 € (opcional)
Inscripcions: dijous 25 i 30 d’octubre de 18h a 20h al Casal

ORGANITZACIÓ: ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES FONT D'EN FARGUES.

TEATRE: 'TOC TOC'

Horari: 21:00

Toc Toc és una comèdia àcida que parla de les dificultats que tenim les persones per gestionar les nostres pors. Els seus personatges de TOC Toc, són cinc pacients diagnosticats de Transtorn Obsessiu Compulsiu (TOC) que coincideixen en la sala d’espera d’un famós psiquiatra. Per ells, la teràpia revolucionada que ofereix el Dr. Cooper, és l’última esperança de
curació. Però el temps a la sala d’espera és fa més llarg del què havien previst.
A càrrec de la Companyia Indòmit Teatre.

Organitza: Grup de Teatre el Casinet

PREU: 5 EUROS
 

CICLE DE CLÀSSICA: 'TENTE EN EL AIRE'

Horari: 19:00

Corelli – Vivaldi

És indubtable la influència que va exercir Arcangelo Corelli durant el segle XVIII; les seves obres van ser les més reeditades abans que Haydn fes la seva aparició en l’escena musical europea. Els models corellians de la sonata a sol, sonata en trio i del concerto grosso, van ser imitats i utilitzats, conscient o inconscientment, per molts compositors, alguns d’ells grans figures de la història de la música.

Menció especial mereix, a l’efecte del programa proposat, la Folía de Vivaldi, òbviament basada en l’homònima de Corelli. De la versió corelliana, Vivaldi pren el tema principal i desenvolupa les seves variacions amb grans similituds en les figuracions virtuosístiques. Sens dubte, aquests treballs de joventut de Vivaldi són fruit d’un estudi profund, però també és innegable l’enorme influència que Corelli va exercir sobre el jove capellà qui va assimilar les possibilitats musicals que se li oferien en l’obra corelliana i que després va desenvolupar donant-los un veritable segell personal. 

A.Corelli Sonata à tre, Op. 3 n. 2.
A.Vivaldi Sonata da camera a tre, Op. 1 n. 1.
A.Corelli Sonata à tre, Op. 3 n. 6.
A.Vivaldi Sonata seconda, Op. 2.
A.Corelli Ciaccona, Op. 2 n. 12.
A.Vivaldi Folia, Op. 1 n. 12.

ENTRADA GRATUÏTA. Aforament limitat.

Clàssica a Horta Guinardó

Organitza: Districte d'Horta Guinardó
 

TARDA DE CINEMA

Horari: 17:00

Amb la col·laboració de Jaume Macià.

Organitza: Casal de la Gent Gran.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE SIM

Horari: 19:00

Presentació del llibre SIM. Dibuixant de la Revolució, per Joan Prados, coautor de la biografia de José Luís Rey Vila, SIM, destacat il·lustrador, cartellista, dibuixant i pintor que va viure a la Font d’en Fargues durant part de la Guerra Civil.
Hi haurà llibres a la venda.

Organitza: Grup d'Arxiu i memòria

ACTIVITAT GRATUÏTA

EXPOSICIÓ 'SIM, dibuixant de la revolució': Del 5 al 30 de novembre

DIVENDRES CULTURALS: 'PUJANT I BAIXANT MUNTANYES. L'ALPINISTA'

Horari: 21:30

El nostre veí Jordi Pons, conegut per ser un referent en la història de l’alpinisme català del segle XX, ens parlarà de la muntanya com a terreny de joc d’una activitat esportiva i cultural molt arrelada a casa nostra. Terreny de joc, que il·lustra de primeríssima mà amb la seva experiència vital i personal. Té 85 anys i continua actiu. 

Ha publicat 2 llibres: Annapurna Est. Un 8000 verge (1976) i Alpinisme sense ficció (2016), una autobiografia. 

La seva activitat darrere de la càmera (filmava en 16mm), també ha estat reconeguda. Diversos documentals seus han estat premiats en festivals de cinema de muntanya.

Organitza: Associació de veïns i veïnes de la Font d'en Fargues

ACTIVITAT GRATUÏTA

RECUPEREM LA FONT

Horari: 12:00

Vermut musical i activitats infantils.

Lloc: Plaça de la Font d'en Fargues

Organitza: Associació de veïns i veïnes de la Font d'en Fargues

ACTIVITAT GRATUÏTA

CONCERT: 'HEART AND GUTS' A CONTRA BLUES

Horari: 22:00

El nom no fa la banda, així que no us deixeu enganyar perquè la música d’A Contra Blues va molt més enllà del blues de manual. Aquest quintet, nascut a Barcelona fa ja més d’una dècada, es passeja amb tranquil·litat per totes les músiques d’arrel que ens han arribat dels Estats Units, des del rock amb sabor del Sud al blues dels 70, des del swing a les balades... Música feta des del cor i des de les entranyes. Música valenta. D’aquí el nom del seu nou àlbum, el sisè ja, un disc que reuneix una dotzena de temes inèdits en els quals el quintet dona proves de sobres tant de la perícia amb els instruments com de la capacitat per connectar amb el públic a través d’unes cançons que deixen els seus sentiments al descobert.

GRATUÏT / Aforament limitat, imprescindible reserva d'entrades aquí. Dins el cicle Barcelona districte cultural.

Més informació:

http://acontrablues.com/

 

CÀPSULA: 'EL JARDÍ BIOLÒGIC'

Horari: 18:00

Una visió ecoresponsable. Una altra manera de cuidar el nostre jardi és possible. En aquest taller aprendrem nocions bàsiques per al manteniment ecològic de manera senzilla. La pràctica consisteix en fer un kokedama que és una tècnica japonesa que consisteix en portar la natura a casa nostra.

A càrrec d' Oriol Sànchez.

INSCRIU-TE AL TALLER CLICKANT AQUÍ!

GRUP DE LECTURA: 'PATRIA' DE FERNANDO ARAMBURU

Horari: 20:00

En aquest Grup de lectura llegirem autors/es d'arreu del món i de diferents temàtiques.

Un cop cada mes i mig ens trobarem per comentar una novel·la prèviament anunciada i cada sessió correspondrà a un llibre d'un/a autor/a diferent.

Patria de Fernando Aramburu - 21 de novembre a les 20 hores.

Aquesta novel·la relata pràcticament trenta anys de la història d’Euskadi, posant especialment el punt de mira en l’impacte que va tenir en la societat basca el conflicte d’ETA.

ACTIVITAT GRATUÏTA: Reserveu la vostra plaça AQUÍ 
 

XERRADA: 'MÚSICA ABANS DE NÀIXER'

Horari: 09:45

Sovint pensem de fer música a posteriori però amb aquesta xerrada et convidem a que la música ja t'acompanyi durant i després del procés de gestació.

Aforament limitat, cal reserva prèvia al Casal o clicant aquí.

ACTIVITAT GRATUÏTA

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues
 

LA FESTA DEL TEMPS

Horari: 18:00

Qui no ha somniat a enfilar-se a alguna de les muntanyes del massís de l'Himàlaia fins a arribar a tocar dels núvols? Avui ho farem. Pujarem fins a un cim situat a 5.472 metres per sobre del nivell del mar. I pujarem cantant i xiulant. El camí serà una festa i quan arribem en farem una altra, una de ben grossa, La festa del temps. I cantarem cançons que segur coneixeu, cançons que expliquen allò que ens passa i com ens fa sentir, cançons que exploren les nostres emocions i ens ajuden a créixer com a persones.
I com sabem que els viatges acompanyats sempre són més divertits, els Xiula us en conviden a un que pot arribar a ser un dels grans viatges de la vostra vida. Els hi acompanyem?

ACTIVITAT GRATUÏTA.  Dins el Cicle Barcelona Districte Cultural. Aforament limitat, imprescindible reserva d'entrades aquí.

CINEMA: ¿QUÉ HE HECHO YO PARA MERECER ESTO?

Horari: 21:00

Les aventures i desventures d'una mestressa de casa dels anys vuitanta, enfrontada a la supervivència quotidiana al barri de la perifèria madrilenya on viu la seva família.

Direcció: Pedro Almodóvar 

Guió: Pedro Almodóvar

Interpretació:  Carmen Maura, Ángel de Andrés López, Chus Lampreave, Verónica Forqué, Luis Hostalot, Kiti Manver, Gonzalo Suárez, Cecilia Roth, Amparo Soler Leal, Emilio Gutiérrez Caba, Juan Martínez, Jaime Chávarri

Any: 1984

Durada: 101'

Apta per a tots els públics

PREU: 3 EUROS

Organitza: Grup FF Cinema

CONCERT ODDEE: 'BENVINGUTS A LA SARSUELA MARINERA'

Horari: 18:00

Una nova Antologia de la Sarsuela amb veu i música en directe presentada al teatre d'un vaixell creuer.

Vine a navegar amb nosaltres a través de la música!

PREU: 6€

FESTA SOLIDÀRIA: JAZZ CLÀSSIC 'AMICS D'EN PETER'

Horari: 17:30

A benefici del projecte d'atenció d'infants de Goundi (Txad) de la Fundació Salut i Societat Sense Fronteres.

Organitza: Casal de la Gent Gran

PREU: 5 EUROS

Hi ha entrades de fila 0 per als qui no hi puguin assistir però vulguin col·laborar. Venda d'entrades cada tarda de dilluns a divendres de 17 a 19 hores al Casal i al mateix dia del concert.

CONFERÈNCIA CASAL GENT GRAN

Horari: 17:30

'Una altra esglèsia és possible' a càrrec de Mari Pau Trayner, Doctora en Antroplogia. Llicenciada en Filosofía i Lletres i Teologia Fonamental.

Organitza: Casal de la Gent Gran

ACTIVITAT GRATUÏTA

TALLER: ¿LES JOGUINES... SÓN SEXISTES?

Horari: 17:30

Hi ha joguines per a nenes? I joguines per a nens? O totes les joguines són per a tothom? Els infants escullen lliurement els seus jocs i les seves joguines? I les famílies? 

En aquest espai de trobada debatrem sobre els aprenentatges que potencien les joguines, compartirem les pors i prejudicis sexistes que sovint tenyeixen la mirada adulta respecte als infants i als seus jocs, analitzarem com la publicitat influeix en els desitjos i preferències dels infants i les famílies, i reflexionarem sobre com podem acompanyar als infants perquè siguin més lliures.

ACTIVITAT GRATUÏTA

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

Aforament limitat amb reserva prèvia en aquest L I N K!

CICLE DE CINEMA: 'CLAQUETA I ACCIÓ'

Horari: 20:00

El cicle Claqueta i Acció! és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA), que va néixer amb la intenció de promoure la cultura de la sostenibilitat entre la ciutadania de Barcelona.

Veurem pel·lícules procedents del fons documental del FICMA que tracten la problemàtica de l'aigua i un cop hagin acabat tindrem l’oportunitat de fer un debat.També reflexionarem sobre la influència que poden tenir les nostres accions quotidianes i estils de vida i, alhora, podrem conèixer recursos per orientar-nos cap a estils de vida més sostenibles.

En aquesta ocasió, el FICMA ens presentarà:

Caballito de mar (15')

El hombre de agua dulce (17')

There will be water (60')

Totes les pel·lícules aniran seguides d'un debat dinamitzat a càrrec de l'Ajuntament de Barcelona.

Podeu consultar el programa complet del cicle de cinema ambiental Claqueta i acció! aquí

No cal inscripció prèvia

ACTIVITAT GRATUÏTA