Agenda del Casal

Dilluns, 05/11/2018

EXPOSICIÓ: "MIRARTE"

Horari: 17:00

'Mirarnos con creatividad, es abrir una puerta a un mundo de posibilidades, para recrearnos sanamente a través de los colores y las formas'. 

Artista: Lorenzo Araujo.
http://apedazitos.blogspot.com/

Inauguració: Dilluns 5 de novembre a les 19 hores!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues.

EXPOSICIÓ 'SIM, DIBUIXANT DE LA REVOLUCIÓ'

Horari: 17:00 a 15:00

 

Exposició enmarcada dins l'acte de presentació del llibre 'SIM' del divendres 16 de novembre a les 19 hores. 

Presentació del llibre SIM. Dibuixant de la Revolució, per Joan Prados, coautor de la biografia de José Luís Rey Vila, SIM, destacat il·lustrador, cartellista, dibuixant i pintor que va viure a la Font d’en Fargues durant part de la Guerra Civil.
Hi haurà llibres a la venda.

Organitza: Grup d'Arxiu i memòria

ACTIVITAT GRATUÏTA

 

CICLE DE CLÀSSICA: 'TENTE EN EL AIRE'

Horari: 19:00

Corelli – Vivaldi

És indubtable la influència que va exercir Arcangelo Corelli durant el segle XVIII; les seves obres van ser les més reeditades abans que Haydn fes la seva aparició en l’escena musical europea. Els models corellians de la sonata a sol, sonata en trio i del concerto grosso, van ser imitats i utilitzats, conscient o inconscientment, per molts compositors, alguns d’ells grans figures de la història de la música.

Menció especial mereix, a l’efecte del programa proposat, la Folía de Vivaldi, òbviament basada en l’homònima de Corelli. De la versió corelliana, Vivaldi pren el tema principal i desenvolupa les seves variacions amb grans similituds en les figuracions virtuosístiques. Sens dubte, aquests treballs de joventut de Vivaldi són fruit d’un estudi profund, però també és innegable l’enorme influència que Corelli va exercir sobre el jove capellà qui va assimilar les possibilitats musicals que se li oferien en l’obra corelliana i que després va desenvolupar donant-los un veritable segell personal. 

A.Corelli Sonata à tre, Op. 3 n. 2.
A.Vivaldi Sonata da camera a tre, Op. 1 n. 1.
A.Corelli Sonata à tre, Op. 3 n. 6.
A.Vivaldi Sonata seconda, Op. 2.
A.Corelli Ciaccona, Op. 2 n. 12.
A.Vivaldi Folia, Op. 1 n. 12.

ENTRADA GRATUÏTA. Aforament limitat.

Clàssica a Horta Guinardó

Organitza: Districte d'Horta Guinardó