Agenda del Casal

Dimarts, 21/04/2020

EL MITJÓ CONFINAT: CAPÍTOL 1

Horari: 09:00 a 20:00

Us presenten "El mitjó confinat", impulsat per EducArtS, iniciativa pedagògica que es val de les arts escèniques i de la música com a eines socioeducatives, i que vol caminar cap a la millora de les oportunitats educatives dels infants i joves dels barris de la zona nord i que, des del confinament, s'està produint des del nostre barri de la Font d'en Fargues.

Avui el Capitol 1.

'Ens hem trobat un mitjó que ha perdut la seva parella i... ningú li treu del calaix!! Pobre mitjó, li voleu sentir contar la seva història?'.

RECOMANCIONS DE CINE: 'EL NIÑO DE LA BICICLETA' I 'LA MALETA MEXICANA'

Horari: 09:30 a 20:00

El Grup FF de Cinema de l'Associació del Casal Font d'en Fargues aquesta setmana ens recomana dues pel·lícules per si us ve de gust una tarda de cine!
Cine Familiar: 'El niño de la bicicleta' de Jean-Pierre Dardenne y Luc Dardenne.

'Cyril, un nen d'onze anys, s'escapa de la llar d'acolliment, on el seu pare el va deixar després de prometre-li que tornaria a buscar-lo. El que Cyril es proposa és trobar-ho. Després de cridar en va a la porta de l'apartament on vivien, per a eludir la persecució del personal de l'hospici, es refugia en un gabinet mèdic i es tira en braços d'una jove asseguda en la sala d'espera. Així és com, per pura casualitat, coneix a Samantha, una perruquera que li permet quedar-se amb ella els caps de setmana'.

Cine Adult: 'La maleta mexicana' de Trisha Ziff.

'Conta la història dels 4500 negatius que els prestigiosos fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David ”Chim” Seymour van prendre durant la Guerra Civil espanyola, que van desaparèixer i van ser recuperats 70 anys després a Ciutat de Mèxic. Descobreix a més el paper que Mèxic va jugar durant la Guerra Civil i el seu suport a la República en l'exili, i revela la forma en què Espanya afronta avui el seu propi passat, trenta anys després de la Transició'.

RECOMANACIONS MUSICALS: 'THE ARTS CHANNEL'

Horari: 10:15 a 20:00

La Coral Font d'en Fargues ens recomana aquesta setmana...

Durant 6 mesos teniu accés gratuït per entrar al canal 'The Arts Channel', on hi trobareu documentals musicals (Britten, Boulez) i concerts.

Les novetats inclouen pel·lícules sobre el compositor Arvo Pärt, el cantant de jazz George Melly i l'extraordinària versió escènica de Goethe's Faust de Peter Stein, exclusiva del canal.

Cal registrar-se i entrar el codi TACFREE

Entra al Canal per AQUÍ!

 

RECOMANACIÓ TEATRAL: 'MÀTRIA'

Horari: 11:45 a 20:00

Continuem amb les recomanacions teatrals de la iniciativa #TeatreAlSofà i compartim amb vosaltres l'obra MÀTRIA de Carla Rovira i Pitchart.

Un espectacle que reivindica la història des d’una perspectiva feminista, protagonitzat per la mateixa creadora, la seva mare i els seus familiars, ja morts, que van patir els estralls del franquisme dels quals encara moltes famílies no hem pogut fer net. Una obra que ens formula preguntes des dels marges en que s'ha construït la Transició "exemplar" de l'Estat Espanyol:

Com encarar la memòria familiar en un Estat forjat en l’oblit? 

Quin és el llegat familiar de les ferides de la Guerra Civil?

I quin és el paper que juguen les nostres mares? 

Podeu gaudir d'aquesta peça de teatre documental que reivindica la reapropiació de la nostra història, relatant els silencis, al canal de Youtube de la creadora.

ROMBIC EDICIÓ CONFINADA

Horari: 14:15 a 10:00

Us presentem 'Rombic', el festival de teatre de titelles per a adults de Barcelona.

L'Ateneu Popular Nou barris treballa conjuntament amb la Casa Taller de Marionetas de Pepe Otal i l’Associació Titellaire de Roquetes, per oferir-nos aquest festival.

Divendres 8 de maig a les 22h ens presentaran 5 espectacles en directe a través d'un streaming la seva pàgina web (ateneu9b.net).

'Connectarem amb diferents parts de l'Estat i fins i tot amb un vaixell, el de companyia “L'Argos Maltés”. Històries crues i inquietants per temps d'apocalipsi'.

Podeu accedir directament des de la web de l'Ateneu Popular 9 barris: https://www.ateneu9b.net/

Més Informació sobre el festival de titelles AQUÍ!

IMPRO BARCELONA EN DIRECTE

Horari: 15:00 a 20:00

Els actors d'Impro Barcelona, que estaven presentant 'Assassinat al club' a alguns teatres i centres cívics que participen en el cicle BCN Districte Cultural es sumen a la programació de confinament oferint una sessió d'impro en directe.

L'espectacle serà dissabte 9 a les 19 h al Facebook de Barcelona Districte Cultural i és necessitarà la col·laboració del públic, ja que els artistes no disposen de guió, vestuari, escenografía ni vergonya per fer-lo. Tothom que s'hi vulgui apuntar podrà anar dient imputs perquè les actrius i els actors puguin improvisar-nos una història.