Agenda del Casal

Lunes, 09/03/2020

EXPOSICIÓ: 'TRANSMITIR ALEGRIA EN VEZ DE TRISTEZA'

Horari: 17:00

De l'autora Carmen Morón, veïna del barri.

'Después de continuas y largas luchas durante años consecutivos para encontrarme a mi misma, me llegó la luz por el medio fantástico y maravilloso mundo de la creatividad.

Me inicié como autodidacta en el arte naif creando una hermosa colección de pintura con dibujos originales que aportaron incontables horas de paz, paz, felicidad y diversión'.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues
 

EL MITJÓ CONFINAT: CAPÍTOL 1

Horari: 09:00 a 20:00

Us presenten "El mitjó confinat", impulsat per EducArtS, iniciativa pedagògica que es val de les arts escèniques i de la música com a eines socioeducatives, i que vol caminar cap a la millora de les oportunitats educatives dels infants i joves dels barris de la zona nord i que, des del confinament, s'està produint des del nostre barri de la Font d'en Fargues.

Avui el Capitol 1.

'Ens hem trobat un mitjó que ha perdut la seva parella i... ningú li treu del calaix!! Pobre mitjó, li voleu sentir contar la seva història?'.

RECOMANCIONS DE CINE: 'EL NIÑO DE LA BICICLETA' I 'LA MALETA MEXICANA'

Horari: 09:30 a 20:00

El Grup FF de Cinema de l'Associació del Casal Font d'en Fargues aquesta setmana ens recomana dues pel·lícules per si us ve de gust una tarda de cine!
Cine Familiar: 'El niño de la bicicleta' de Jean-Pierre Dardenne y Luc Dardenne.

'Cyril, un nen d'onze anys, s'escapa de la llar d'acolliment, on el seu pare el va deixar després de prometre-li que tornaria a buscar-lo. El que Cyril es proposa és trobar-ho. Després de cridar en va a la porta de l'apartament on vivien, per a eludir la persecució del personal de l'hospici, es refugia en un gabinet mèdic i es tira en braços d'una jove asseguda en la sala d'espera. Així és com, per pura casualitat, coneix a Samantha, una perruquera que li permet quedar-se amb ella els caps de setmana'.

Cine Adult: 'La maleta mexicana' de Trisha Ziff.

'Conta la història dels 4500 negatius que els prestigiosos fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David ”Chim” Seymour van prendre durant la Guerra Civil espanyola, que van desaparèixer i van ser recuperats 70 anys després a Ciutat de Mèxic. Descobreix a més el paper que Mèxic va jugar durant la Guerra Civil i el seu suport a la República en l'exili, i revela la forma en què Espanya afronta avui el seu propi passat, trenta anys després de la Transició'.

RECOMANACIONS MUSICALS: 'THE ARTS CHANNEL'

Horari: 10:15 a 20:00

La Coral Font d'en Fargues ens recomana aquesta setmana...

Durant 6 mesos teniu accés gratuït per entrar al canal 'The Arts Channel', on hi trobareu documentals musicals (Britten, Boulez) i concerts.

Les novetats inclouen pel·lícules sobre el compositor Arvo Pärt, el cantant de jazz George Melly i l'extraordinària versió escènica de Goethe's Faust de Peter Stein, exclusiva del canal.

Cal registrar-se i entrar el codi TACFREE

Entra al Canal per AQUÍ!

 

RECOMANACIÓ TEATRAL: 'MÀTRIA'

Horari: 11:45 a 20:00

Continuem amb les recomanacions teatrals de la iniciativa #TeatreAlSofà i compartim amb vosaltres l'obra MÀTRIA de Carla Rovira i Pitchart.

Un espectacle que reivindica la història des d’una perspectiva feminista, protagonitzat per la mateixa creadora, la seva mare i els seus familiars, ja morts, que van patir els estralls del franquisme dels quals encara moltes famílies no hem pogut fer net. Una obra que ens formula preguntes des dels marges en que s'ha construït la Transició "exemplar" de l'Estat Espanyol:

Com encarar la memòria familiar en un Estat forjat en l’oblit? 

Quin és el llegat familiar de les ferides de la Guerra Civil?

I quin és el paper que juguen les nostres mares? 

Podeu gaudir d'aquesta peça de teatre documental que reivindica la reapropiació de la nostra història, relatant els silencis, al canal de Youtube de la creadora.

RECOMANACIONS DE CINE.. 'LE BALLON ROUGE'

Horari: 20:00

El grup FF de Cinema de l'Associació del Casal Font d'en Fargues també es suma a les recomanacions setmanals durant el confinament.

Cinema familiar: 'Le ballon rouge', 1956 d'Albert Lamorisse (França).

Un nen solitari troba un globus vermell... o potser és a l'inrevés? I tots dos, el nen i el globus màgic, vaguen pels carrers de París.

Allí on va el noi, el globus no camina darrere. I quan el petit es fica en problemes, el globus acudeix al rescat...

Un poètic mediometraje (protagonitzat pel propi fill del director; una criatura de 4 anys d'edat), sense tot just diàlegs, que va ser inesperadament guardonat amb l'Oscar al millor guió original.

Podeu consultar més recomanacions al blog del Grup de Cinema. En el seu blog estan penjades totes les pel·lícules que s'han programat en el Casal.

Organitza: FF Cinema

RECOMANACIONS MUSICALS: 'CONCERT FILHARMÒNICA DE BERLÍN'

Horari: 20:00

La Coral de la Font d'en Fargues ens vol fer la següent recomanació musical per aquests dies que ens trobem confinades a casa.

El confinament amb música sempre sona millor. 

Filharmònica de Berlín: 30 dies d'accés gratuït a més de 600 concerts de la Filharmònica de Berlín.

Per veure el concert entreu en aquest ENLLAÇ.

ESPECTACLE FAMILIAR: 'LA GALLINA DELS OUS D'OR'

Horari: 20:00

Un espectacle per a tota la família de Zum Zum Teatre que ens parla d’una gallina que un dia va posar un ou d’or.

Una història clàssica protagonitzada per uns granjers que ens explica que els diners són un “conte”.

Per visionar el video entre en el següent ENLLAÇ!