You are here

Dimarts 29 d'octubre a les 18.30 h tindrà lloc el Consell de Barri del Camp d'en Grassot i Gràcia Nova a l'Espai d'Entitats del Mercat Provisional de l'Abaceria. Si vols formar part de la vicepresidència i de la Comissió de seguiment del Consell de barri, hauràs de presentar candidatura abans del dia de celebració del consell. Vine i participa!

En el Consell del proper 29 d’octubre es votarà  la vicepresidència i la composició dels membres de la Comissió de seguiment del Consell de Barri i després hi haurà un torn obert de preguntes. 

La vicepresidència és nomenada pel regidor entre les diverses candidatures. Ha de ser un ciutadà o ciutadana amb una trajectòria reconeguda, vinculada a la vida social o associativa del barri i que tingui el suport de les 2/3 parts dels membres del Consell. La durada del càrrec de la vicepresidència no pot superar els 4 anys. Pot haver-hi més d’una vicepresidència si el Consell ho acorda. 

Per altra banda, també s’ha de constituir una Comissió de Seguiment formada per representants de la direcció política i tècnica del districte, un conseller/a de districte de cada grup municipal, persones representants d’entitats del barri escollides en la primera sessió del Consell de Barri i ciutadans i ciutadanes no pertanyents a cap associació que hagin estat escollides en la sessió del Consell on es constitueixi la Comissió.

Entre les funcions de la Comissió de Seguiment, està elaborar l’ordre del dia, redactar i enviar les actes a les persones assistents i fer el seguiment dels temes plantejats a cada sessió.

Com presentar candidatures

La gent que hi vulgui formar part de la Vicepresidència i de la Comissió de Seguiment, haurà de presentar la seva candidatura a través de la plataforma digital de participació decidim.barcelona abans del 29 d’octubre en aquest enllaç:  https://www.decidim.barcelona/assemblies/barricampgrassotgracianova.

Les candidatures presentades es votaran en el Consell de Barri del dia 29, que es farà a l’Espai d’Entitats del Mercat Provisional de l’Abaceria (pg. Sant Joan, entre c. Sant Antoni Maria Claret i c. Indústria).

Consultes i demandes

Les persones que vulguin participar en el torn de preguntes, poden enviar amb antelació la consulta, proposta, o demanda al correu electrònic participagracia@bcn.cat fins a 48 h abans de la data de celebració. D’aquesta manera podem treballar la qualitat de la resposta i millorar la dinàmica del Consell de Barri per guanyar en eficàcia i agilitat.

Recordem que el Consell de Barri és un òrgan de participació territorial per a totes les qüestions referents al barri. Té com a finalitat ser un canal de participació ciutadana en el desenvolupament de polítiques públiques de proximitat.

Està presidit pel regidor de Districte, hi participen representants dels grups polítics, serveis, entitats i associacions i estan també oberts a la participació individual de tota la ciutadania a través de convocatòries públiques.