You are here

L’Ajuntament de Barcelona activa, aquest dijous a la nit, el dispositiu d’operació fred en nivell 1 davant la previsió que les temperatures a la ciutat siguin iguals o inferiors a 5 ºC.

Aquest nivell s’activa de manera preventiva davant les conseqüències que una baixada de temperatures pot comportar sobre l’estat de les persones que pernocten a la via pública.

L’activació d’aquest nivell comporta l’ampliació de les places d’acolliment nocturn per part dels equips d’emergència amb l’obertura d’un centre específic. Aquest centre oferirà allotjament, alimentació, dutxes, rober i atenció psicosocial fins que la previsió meteorològica anunciï la recuperació de temperatures per sobre de 5 ºC.

Durant aquest dispositiu, els equips de detecció del Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament (SIS) continuaran la seva tasca diària de detecció i intervenció de persones que pernocten a la via pública per motivar i estimular la seva vinculació als serveis i recursos de la xarxa d’atenció a persones sense sostre, i les informaran del nou centre d’allotjament.