You are here

El cap de setmana comença gris i fred, però tot i que el sol farà acte de presència dissabte, les temperatures continuaran sent baixes.

Aquest divendres estarà marcat pel cel ennuvolat a Barcelona, tot i que no és probable que arribin les precipitacions. Això sí, els núvols faran que les temperatures màximes no passin dels 11º. A la nit, però, els núvols marxaran, donant pas a un dissabte assolellat.

Al Pirineu, en canvi, s’esperen nevades, sobretot al vessant nord de la serralada, amb gruixos de neu que poden arribar als 10 centímetres, segons informa el Servei Meteorológic de Catalunya.

Fred que arriba per quedar-se

El sol serà el protagonista de dissabte a Barcelona, però no farà pujar les temperatures. De fet, es preveu que les mínimes no superin els 4º, i la temperatura màxima serà similar a la de divendres, al voltant dels 11º.

A la resta del territori el sol també farà acte de presència, tot i que al Pirineu es poden produir nevades febles. Pel que fa a les temperatures, es poden produir glaçades moderades a les comarques de l’interior.

Diumenge arribarà un altre front que anirà guanyant força amb el pas de les hores. Les nuvolades s’aniran estenent i donarà pas a una setmana que començarà amb temperatures baixes, nevades al Pirineu i ventades.

Operació fred activada en fase preventiva

Davant la previsió que les temperatures baixin per sota dels 5º, l’Ajuntament ha activat, de manera preventiva, l’operació fred en nivell 1.

Per pal·liar els efectes que les baixes temperatures poden tenir sobre les persones que pernocten a la via pública, s’amplien les places d’acolliment nocturn amb un nou equipament.

Prealerta del Pla NEUCAT i ALLAUCAT

Protecció Civil de la Generalitat manté activats en fase de prealerta el Pla NEUCAT davant la previsió de nevades al Pirineu, sobretot per a aquest divendres.

També manté activat en fase de prealerta el Pla ALLAUCAT davant les precipitacions que han caigut els últims dies.