You are here

El Festival de Música Antiga de Barcelona enceta una nova etapa. L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música sumen forces per potenciar aquest esdeveniment musical, que oferirà un total de 34 concerts fins al més de juliol. Algunes actuacions tindran lloc en espais històrics de la ciutat, com ara les Drassanes Reials o les esglésies de Sant Felip Neri i Santa Anna.

Vídeo ‘Festival de Música Antiga de Barcelona’

Després d’un any de silenci, torna el Festival de Música Antiga de Barcelona i ho fa renovat i amb més força.

Els tres equipaments musicals més importants de la ciutat, L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música sumen forces per potenciar aquest esdeveniment musical i consolidar el seu bon posicionament dins Europa.

Per aquesta raó, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha estat present en la presentació d’aquesta nova edició, la número 35. “Aquest és un festival que fa ciutat, la ciutat que volem, basada en la cultura, la creativitat i la innovació”, ha dit Trias, que ha elogiat i posat d’exemple la via de col·laboració amb la qual reneix el festival.

Un festival més potent

“No tenia sentit monopolitzar únicament i exclusivament això des de L’Auditori”, explica Joaquim Garrigosa, director de L’Auditori, sobre la nova etapa del Festival de Música Antiga.

Aquest treball conjunt de les tres institucions permet augmentar la programació del festival, fins a oferir un total de 34 concerts, des del febrer i fins al mes de juliol. “En aquests moments de dificultats unir esforços és molt important”, ha explicat el director del Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco.

Amb la nova dimensió del Festival de Música Antiga aquest es converteix en “un element més d’atractiu d’aquesta Barcelona que s’identifica amb la cultura”, ha dit Joan Oller, director del Palau de la Música.

Una programació de qualitat i diversa

El Festival de Música Antiga us proposa un viatge variat per les músiques que van des de l’edat mitjana fins al segle XIX.

En aquest sentit, serà molt curiós veure com el prestigiós director Marc Minkowski dirigeix Les Musiciens du Louvre per interpretar Wagner en clau antiga.

També hi haurà l’oportunitat de veure diverses actuacions de Jordi Savall, que inaugurarà el festival amb un concert dedicat als compositors que van marcar els gustos operístics a la cort de Versalles. Més endavant oferirà un recital de viola de gamba i dirigirà el Magnificat, de Bach.

Un altre director per tenir en compte és Sir John Eliot Gardiner, que amb The Monteverdi Choir and English Baroque Soloists faran sonar la Missa en si menor de Bach a L’Auditori.

Un altre plat fort del Festival de Música Antiga és l’actuació de la mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato, que a l’espectacle Drama Queens proposa un recorregut per les reines de l’òpera barroca.

En canvi, a Händel’s bad boys, el contratenor Xavier Sabato cantarà les àries dels malvats de les òperes de Händel.

Els concerts del festival també s’estendran a espais històrics de Barcelona, com ara les Drassanes Reials o les esglésies de Santa Anna i Felip Neri.

A més, hi haurà activitats al Museu de la Música, com la que permetrà escoltar l’únic clavicèmbal Zell del 1737 del món en funcionament, i un conjunt de concerts a preus molt populars oferts pels estudiants i professors de l’ESMUC.