You are here

Des de fa un any, el Districte de Sarrià-Sant Gervasi ha estat treballant la història dels seus barris a través de la Memòria Oral. El resultat són set vídeos, un per barri, on es descriu a través dels records dels veïns i les veïnes, l’evolució territorial, els usos i els costums des de l’any 1900 fins a finals del segle XX.

Com a colofó s’ha elaborat una recopilació amb els canvis urbanístics i paisatgístics, en què apareixen els testimonis entrevistats de tots els barris, que dóna una visió global de Districte.

Ara, tot aquest material audiovisual recollit s’entregarà a l’Arxiu Històric de la Ciutat i es facilitarà també als equipaments educatius i culturals del Districte, perquè serveixi d’instrument per a donar a conèixer la història de Sarrià-Sant Gervasi. L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona tindrà cura de la seva conservació, difusió i accessibilitat per a tots aquells investigadors que els vulguin fer servir per als seus treballs de recerca. Per formalitzar aquesta entrega se celebrarà un acte el dijous 14 de febrer, a les 19 h, al Teatre de Sarrià, en què el Districte i l’Arxiu simbolitzaran la transferència.Durant l’acte es farà també un reconeixement a tots els participants.

El treball enregistrat conté el testimoni de 37 veïns i veïnes de Vallvidrera, les Planes, Mas Gimbau, el Rectoret, el Tibidabo, Poble Nou de Vallvidrera, la Bonanova, Avinguda del Tibidabo, Sant Gervasi de Cassoles, el Putxet, el Bosc Bertran, el Farró, Lincoln, Lladó, plaça de Cardona, Camp del Galvany, el Puig, Monterols, Carrancà, plaça de Llevant, Can Ràbia, les Cases Barates, Sarrià, el Desert i Can Caralleu. Els vídeos, que es van estrenar per la Festa Major de cada barri, actualment es poden veure online.

Fruit d’aquest projecte, s’ha desenvolupat l’interès per la recuperació dels testimonis orals de la nostra vida quotidiana i algunes entitats tenen previst continuar aquesta tasca.

Cloenda del projecte de la Memòria Oral

Dijous 14 de febrer | 19 h
Teatre de Sarrià | Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8