WELCOME Instal·lació artística de Ciprian Homorodean

Welcome, benvinguts, és la paraula que fa servir l’artista romanès resident a Barcelona Ciprian Homordean per reflexionar sobre el concepte de l’hospitalitat en un món tan convuls com l’actual. L’artista utilitza el pati d’armes del Castell per escriure un “Welcome” de grans dimensions materialitzat amb tanques de seguretat metàl•liques, evocant, potser, una frontera, una presó o un camp de refugiats, en definitiva un espai vigilat i tancat que ha de ser el més impenetrable possible.

Ciprian Homorodean es va formar com a escultor tradicional a la ciutat natal, Timisoara (Romania), que va deixar el 2006 per traslladar-se a Brussel·les i després a Barcelona, on viu des de 2012. Ha estat guanyador del Prix du Hainaut (Bèlgica, 2007) i ha participat en diverses exposicions locals i internacionals des de llavors.

Aquest projecte, realitzat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i produït per Hangar, és la segona col·laboració entre el Castell de Montjuïc i Hangar, qui ja havien col·laborat anteriorment per a la performance Tortuga de l'artista Ariadna Guiteras realitzada al maig de 2017 en el marc de la Nit dels Museus. Per aquesta segona col·laboració Hangar va proposar al Castell recuperar algunes d’aquestes propostes que els artistes residents del centre havien preparat especialment per al Castell.Hangar és un centre obert per a la recerca i la producció artística que dóna suport a creadors i artistes. La seva missió és recolzar als creadors i creadores en totes les fases del procés de producció de les arts visuals, i contribuir a la millor consecució de cadascun dels seus projectes. Per a això, tots els seus serveis es concentren a facilitar l'accés dels i les artistes als recursos materials i tècnics necessaris, i a aportar un context d'experimentació i de lliure transferència de coneixement.

Reserva
No cal reservar