Pedrera 3.8
El Centre Cultural Albareda i La Bàscula

17/09/2018 > 26/10/2018

EL PROJECTE

El centre cultural Albareda i la Bàscula obren per segona vegada convocatòria per participar en un programa d’acompanyament a grups musicals emergents vinculats al districte de Sants-Montjuïc, format per joves menors de 29 anys, que vulguin millorar i consolidar el seu projecte musical.

 

El programa inclou:

 • Tutoria i assessorament musical per part d’un professional.
 • Residència als nostres bucs d’assaig.
 • Gravació en estudi d’un EP.
 • Preparació del directe.
 • Formació en difusió, comunicació i management dins del sector.
 • Actuacions als dos equipaments i possibilitat de ser programats a diferents esdeveniments i espais culturals de la ciutat.

El procés d’acompanyament tindrà lloc de novembre de 2018 a abril de 2018.

 

CONVOCATÒRIA

El període de recepció de propostes serà del 17 de setembre al 26 d’octubre de 2018.

Per participar a la convocatòria, cal omplir el següent formulari d’inscripció: http://tiny.cc/zq8gyy

 

REQUISITS

 • Tenir entre 16 i 29 anys (més de la meitat dels components del grup hauran de tenir edats compreses en aquesta franja d’edat, cap dels components hauran de tenir més de 35 anys).
 • Residència a Sants Montjuïc o vinculació amb algun dels barris del Districte.
 • Es prioritzarà aquelles formacions que tinguin un vincle amb qualsevol del dos equipaments
 • Tenir un grup cohesionat amb ganes de consolidar-se en l’àmbit musical.

 

PROCÉS

 • Preselecció: Totes les propostes presentades seran valorades pels equips professionals del Centre Cívic Albareda i La Bàscula, que preseleccionarà 3 grups que passaran a la següent fase. El dia 2 de novembre es notificarà la selecció final per l’audició amb els criteris d’originalitat de la proposta, emergència/projecció del grup i nivell d’execució de les peces presentades.
 • Selecció: Els grups preseleccionats participaran en una audició, el divendres 16 de novembre. Un jurat format per tres professionals del sector musical seleccionarà el grup que gaudirà de l’acompanyament objecte d’aquesta convocatòria. Als grups classificats en segona i tercera posició se’ls premiarà amb un paquet d’hores d’assaigs als bucs de l’Albareda, amb la gravació i edició d’un dels temes presentats a l’audició i amb formacions de difusió, comunicació i management dins del sector.
 • Resolució: La resolució es donarà a conèixer el mateix dia de l’audició.

 

OBLIGACIONS

- El grup guanyador es compromet a que al menys un assaig al mes sigui als bucs del Centre Cultural Albareda, per poder fer seguiment del projecte i l’acompanyament

- El grup guanyador es compromet a oferir una actuació gratuïta per a les Festes Majors del Poble-sec i La Marina

- El grup guanyador accedirà en la mesura del possible a actes promocionals (entrevistes a ràdio, TV, etc.)

 

RESUM DEL CALENDARI

 • Recepció de propostes: del 17 de setembre al 26 d’octubre
 • Notificació grups seleccionats: 2 de novembre
 • Audició amb els 3 grups pre-seleccionats: 16 de novembre
 • Resolució: 16 de novembre
 • Procés d’acompanyament: novembre 2018 a abril 2019

 

D'entre tots els inscrits, se'n seleccionaran 3 que participaran en una audició el dia 16 de novembre.

Un d'aquests tres grups rebrà l'acompanyament del projecte segons la decisió d'un jurat format per:

Marc Campillo és fundador i responsable del segell discogràfic Foehn Records i director del Festival Barcelona Acció Musical (BAM).

Tamara G. Cascales és periodista habitual de Mondosonoro i el blog Gent Normal. Ha treballat en tasques de premsa a festivals com el Bilbao BBK Live, Azkena, Primavera Sound o Off at Forum. Actualment treballa al departament de programació de la Sala Apolo i és la responsable de premsa de la promotora Cultura Rock.

Enrique Albareda ha viscut a la primera línia l’evolució del rock a la ciutat, com a programador i dj de la sala Magic, com a dj a la sala Comuniquee i com a dj resident de la mítica sala Zeleste. És el conductor del programa “Rock Around the Clot” a Ràdio Clot i des de fa més de 10 anys és dj resident a la Bodega Saltó, emblemàtic local de música en directe al Poble-sec.

Josema Rubio i Iván Arroyes són al capdavant de l’Associació musical ZerodB i de Tengo un Pasajero Producciones, l’estudi de gravació i editorial musical amb seu a La Bàscula, activitat que combinen amb la formació a nous tècnics de so. En la seva trajectòria professional compten amb la gravació de maquetes i discos o el management de grups com Love of Lesbian, Standstill, Joder Around, Les Phillipes., Carrots, Tokyo Sex Destruction…

 

 

EL NOM DEL PROJECTE

Desenes de pedreres van foradar la muntanya de Montjuïc. Pedra que va servir per construir una ciutat, amb els seus habitatges i grans monuments. Pedra a polir com el talent musical jove que emergeix dels nostres barris. La muntanya que divideix durant molts anys ara ens uneix amb aquest projecte transfronterer. 3.8 km és la distància a peu, seguint un camí establert, entre el centre cultural Albareda i l'espai jove la Bàscula. La distància en un camí escollit per treballar plegats envers els barris, el territori, la cultura. Fent barris fem cultura!

 

I

Organitzador de l'activitat: Centre Cultural Albareda i La Bàscula

Compartir