VEÏNES, CIUTADANES
Inauguració dijous 8 de novembre, a les 19.30 h

08/11/2018 > 30/11/2018
Preu: Entrada gratuïta

Inauguració dijous 8 de novembre, a les 19.30 h

A Catalunya, els moviments veïnals de la dècada dels setanta van tenir una intensitat i una extensió molt destacades i van contribuir clarament a resoldre la transició política a favor de la democràcia. Van ser moltes les dones que van liderar els moviments veïnals d'aquest període de reconeguda importància per a la història del nostre país. Aquesta exposició contribueix a reconstruir la participació femenina que és a l'origen de moltes escoles, mercats, jardins, centres de salut i d'atenció a les dones que han humanitzat les nostres ciutats. Coorganitzat amb l’Institut Català de les Dones

 

Activitat complementària a l’exposició:

TAULA RODONA: DONES I MOVIMENT VEÏNAL PS

Dimecres 14 de novembre, a les 19.30 h

Taula rodona per debatre i compartir experiències sobre el paper que les dones han tingut en els moviments veïnals de la ciutat. Comptarem amb tres ponents que han treballat la temàtica des de diferents perspectives:

Mercè Otero, membre de l'associació de veïns i veïnes de l'Esquerra de l'Eixample als anys setanta i membre del Consell de dones a l’Ajuntament de Barcelona com a representant de Ca La Dona.

Irene Cardona, treballadora social i antropòloga especialitzada en gènere, les investigacions de la qual giren a l’entorn de situacions d’exclusió i invisibilització de les dones i les seves formes de resistència i d’organització col·lectiva.

Emma F. Parcerisa, d’Androna Cultura, especialitzada en el moviment obrer i feminista de principis de segle XX i les vagues socials.

Júlia Costa, de CERHISEC (Centre de Recerca Històrica del Poble-sec), mestra, llicenciada en Humanitats i escriptora.

On: Centre Cultural Albareda
Adreça: Albareda 22- 24

Web: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Telèfon: 934 433 719
Email: ccalbareda@ccalbareda.cat

Compartir